Burhaniye'de Cumhuriyet Bayramı'na Gece Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Cumhuriyet Bayramı'na Gece Kutlaması

Burhaniye\'de Cumhuriyet Bayramı\'na Gece Kutlaması

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kuruluşunun 90.yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının kutlamaları gündüz yapılan resmi tören ve diğer etkinliklerin ardından gecede halk yürüyüşü, halk oyunları ve konser etkinlikleri ile sürdü.

30.10.2013 17:42

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kuruluşunun 90. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının kutlamaları gündüz yapılan resmi tören ve diğer etkinliklerin ardından gecede halk yürüyüşü, halk oyunları ve konser etkinlikleri ile sürdü.

İlçe Halk Kütüphanesi önünde toplanılması ile başlayan gece etkinlikleri buradan Cumhuriyet Meydanına yürüyüş ile devam etti. Meydana gelinmesinin ardından burada önce Burhaniye Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezinin modernize edilmiş halk oyunları gösterileri izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı. Son olarak ise Enfeksiyon adlı müzik gurubu verdiği konserle halkın cumhuriyet coşkusunu daha da güçlendirdi. Belediye Başkanı Fikret Akova, Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, bazı Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı gecede CHP Burhaniye İlçe Örgütü, Burhaniye Demokratik Kitle Örgütleri Güç Birliği Platformu adı altında çeşitli dernek, sendika ve diğer bazı kuruluşlar da yer aldı. Önde Türk Bayrakları ile gençlerin, ardında davul zurna ekibinin sonra protokol mensuplarının ve daha sonra çeşitli kişi ve kuruluşların yer aldığı yürüyüş kolunda en arkada ise bayrakları ile süsledikleri develeri ile deveciler yer aldı. Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşamak isteyen bireysel ve gönüllü halk katılımıyla yaklaşık bin kişinin oluşturduğu topluluk yürüyüş sırasında sıkça Cumhuriyete sahip çıkan ve eleştiriler içeren sloganlar da attı. Saat 19.30 da yürüyüş ile başlayan gece etkinlikleri konserin ardından saat 22.00 dolaylarında sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Cumhuriyet Bayramı'na Gece Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement