Büro Memur Sen'den 'Mübaşir' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Büro Memur Sen'den 'Mübaşir' Açıklaması

Büro Memur Sen\'den \'Mübaşir\' Açıklaması

Büro Memur Sen Amasya İl Başkanı Yusuf Uludağ, "Genel idari hizmetler sınıfındaki unvanlardan bir farklılığı bulunmayan mübaşirler maalesef üvey evlat muamelesi görmektedir" dedi.

08.02.2012 15:55

Büro Memur Sen Amasya İl Başkanı Yusuf Uludağ, "Genel idari hizmetler sınıfındaki unvanlardan bir farklılığı bulunmayan mübaşirler maalesef üvey evlat muamelesi görmektedir" dedi.

Amasya Adliyesi önünde düzenledikleri basın açıklamasında adalet için gecesini gündüzüne katan, adliyelerdeki yargılama faaliyetinin sağlıklı bir şekilde devamlılığında görevler üstlenen mübaşirlerin 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 36. Maddesi'nde 'yardımcı hizmetler sınıfı' içerisinde değerlendirilse de yaptıkları görevler nedeniyle genel idari hizmetler sınıfına girdiklerini vurgulayan Uludağ, "Mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfı kapsamında kabul edilmemesi anayasal eşitlik, maddi ve manevi varlığın geliştirilmesi ve çalışma barışının korunması temel ilkelerine, liyakat ve kariyer ilkelerine aykırıdır. Diğer genel idari hizmetler sınıfındaki unvanlardan bir farklılığı bulunmayan mübaşirler maalesef üvey evlat muamelesi görmektedir" diye konuştu.

Gerek adli, gerekse idari yargı mercilerinin iş yükünün artmasına paralel olarak adliye personelinin göstermesi gereken fedakarlığın gün geçtikçe çoğaldığını, hiçbir ayrım yapılmadan, herkese eşit adaletin dağıtıldığı adliyelerde iş yükünün artmasına rağmen çalışanların özlük haklarında yeteri kadar iyileşme yapılmadığını anımsatan Uludağ, "Bakanlık makamının resmi web adresinde yayımlanan 3. Yargı Reformu adı verilen kanun tasarısında mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına geçmeleri umudu doğmuştu. Ancak yasa tasarısı Başbakanlıktan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilirken maalesef mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına dahil edilmesine ilişkin kısım tasarıdan çıkartıldı. Mübaşirler bu uygulama ile önce sevindirildi sonra mağdur edildi" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı makamında yüksek yargı başkanları ile yapılan yargı paketi toplantısı neticesinde Adalet Bakanlığı'ndaki sadece belli bir kesimin ücretlerinin arttırılacağı yönündeki açıklamayı da kabul etmelerinin mümkün olmadığına dikkat çeken Yusuf Uludağ, sözlerine şöyle devam etti: "Bir kesime ücret artışı sağlanırken diğer kesimin mağdur edilmesi yanlıştır. Bu yanlışlığın giderilmesi için öncelikle tüm adliye personelinin yargı hizmetleri sınıfına geçirilmesi gerekmektedir. Adalet Bakanlığı personeli bir bütündür. Personel, çok çalışmakta ancak emeğinin karşılığı olan ücreti alamamaktadır ve çeşitli haksızlıklara maruz kalmaktadır. Büro Memur-Sen olarak, adalet dağıtan ancak adil uygulamalardan faydalanamayan Adalet Bakanlığı personelinin moral ve motivasyonunun arttırılmasını ve bozgun çalışma barışının tekrar sağlanmasını istiyoruz. Bunun için mübaşirler genel idari hizmetler sınıfına geçirilmelidir ve tüm adalet çalışanlarına insan onuruna, haysiyetine yakışır bir ücret verilmelidir. Adaletin ibresi bir kez de olsa çalışanlara dönmelidir." - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büro Memur Sen'den 'Mübaşir' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement