Butso Heyeti Çin'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Butso Heyeti Çin'de İncelemelerde Bulundu

Butso Heyeti Çin\'de İncelemelerde Bulundu

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) düzenlemiş olduğu Çin XİMEN (Şamen) Mermer Fuarı gezisinin Burdur mermeri adına önemli kazanımlar sağladığını belirtti.

13.03.2015 17:16

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) düzenlemiş olduğu Çin XİMEN (Şamen) Mermer Fuarı gezisinin Burdur mermeri adına önemli kazanımlar sağladığını belirtti.

Isparta'dan TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmenci, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Uzman Mehmet Pehlivan, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, BAKA Burdur Ofisinden Mehmet Candan'ın da katıldığı geziye ilişkin bilgi veren Keyik, "BAKA geçtiğimiz günlerde Çin'de düzenlenen Uluslar arası XİMEN (Şamen) Mermer Fuarı'na bir gezi düzenledi. Benim de katıldığım bu fuar gezisi, Burdur mermerciği adına önemli kazanımlar sağladı. Burdur'un geliştirdiği dünya markası Burdur Beji Mermerin Pazar kazanım ve geliştirilmesi ve özellikle atıkları değerlendirme gelişimleri açısından ufuk açıcı ve verimli geçti. Fuarın açılışında bulunduk. Fuar süresince özellikle ilimiz ve bölgemizden katılan Türkiye stantlarını ziyaret ettik" dedi.

Çin mermerciliğinin önemli merkezi durumundaki Fabrikalar Bölgesi'nde mermer fabrikalarında incelemeler yaptıklarını kaydeden Keyik,

"Burada, mermer atık ve tozlarından blok mermer yapılışını ve bunların yüzde 60'nın mamüle çevrilerek ne büyük katma değer sağlandığını gördük, inceledik. Bu işin, Burdur'daki çevre sorunu olan atıkların değerlendirilmesinde bizlere, ufuk açıcı ve yol gösterici çağrışımlar sağladı. Gezimizin bir bölümünde Pekin Büyük Elçiliği ve Ticari Ateşelerimizle birlikte Antalya İhracatçılar Birliği, Ege İhracatçılar Birliği, İstanbul İhracatçılar Birliği yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Çin mermer ihracat ve bölgesel ticaretle ilgili çok faydalı bilgi alışverişinde bulunduk. Bizler il ve bölgemiz ihracat değerlerimizi anlattık. Bu çalışmaların bölgemiz ticaret ve ihracatı gelişimine büyük katkılar sağlayacağını gördük. Zira Çin ekonomisini ve özellikle mermer sektörüne ilişkin gelişmeleri, yakından takip etmenin Burdur ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını biliyoruz. Bu nedenle Çin'i takibe devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Butso Heyeti Çin'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement