Çankırı'da İstiklal Marşı'nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı - Son Dakika
Yerel

Çankırı'da İstiklal Marşı'nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Çankırı\'da İstiklal Marşı\'nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Programı

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümünde Çankırı'da İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nun hazırladığı programla anıldı.

12.03.2014 17:28

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümünde Çankırı'da İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nun hazırladığı programla anıldı.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar ve kurum amirleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programının açılışında konuşan İsmet İnönü İlköğretim Okulu Öğretmeni Yasin Çölgeçen, Kurtuluş Savaşı yıllarında, ordu tarafından bir İstiklal Marşı yazılması isteği gelmesi üzerine dönemin Milli Eğitim Bakanlığınca 500 lira ödüllü bir yarışma açıldığını anlattı.

Yarışmaya gönderilen 724 şiirden 6 tanesinin seçilip, bastırdıktan sonra milletvekillerine dağıtıldığını ifade eden Çölgeçen, bu şiirleri yeterli bulmayan dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi, yarışmaya para ödülü olduğu için katılmadığını öğrendiği Burdur Milletvekili Mehmet Akif Ersoy'a, bir mektup yazarak yarışmaya katılmasını istediğini belirtti.

Çölgeçen, Meclisin 12 Mart 1921'de, İstanbul Milletvekili Adnan Adıvar başkanlığında yaptığı toplantıda, 7 şiirin ele alınmasının ardından, Bakan Hamdullah Suphi tarafından okunan Mehmet Akif'in şiirinin İstiklal Marşı olarak kabul edildiğini kaydetti.

Genç nesillere milli şuuru aşılayabilmek için, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u hatırlatmak gerektiğinin altını çizen Çölgeçen, İstiklal Marşı'nın bir millettin kurtuluşunu anlatan eşsiz bir destan olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Müdür Vekili Halim Hıcıplı'da Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından örnekler vererek, milli şuur ve milli benliğin yeni nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve yaşam evreleriyle ilgili bir sunum yapıldı.

Daha sonra okul öğrencileri Akif'in eserlerini seslendirdi. Duygusal anların yaşandığı salonda şiirlerin ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı'da İstiklal Marşı'nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement