Çansera'ya Bahar Geldi - Son Dakika
Yerel

Çansera'ya Bahar Geldi

Çansera\'ya Bahar Geldi

Çankaya Belediyesi’nce Çukurambar Mahallesi içerisinde Mustafa Kemal, Söğütözü, İşçi Blokları, Çiğdem ve Üniversiteler mahalleleleri arasında bulunan 90 bin metrekarelik alanda yapımı gerçekleştirilen Çansera Kent Bahçesi, baharın ilk ışıklarıyla kış uykusundan uyandı.

07.03.2014 11:19

Çankaya Belediyesi'nce Çukurambar Mahallesi içerisinde Mustafa Kemal, Söğütözü, İşçi Blokları, Çiğdem ve Üniversiteler mahalleleleri arasında bulunan 90 bin metrekarelik alanda yapımı gerçekleştirilen Çansera Kent Bahçesi, baharın ilk ışıklarıyla kış uykusundan uyandı.

Kent merkezine 10 dakikalık mesafede bir alanda projelendirilen Çansera Kent Bahçesi, 3 bin 500 metrekarelik bölümünde oluşturulan sera ile belediyenin bitki gereksinimini büyük ölçüde karşılarken, rekreasyon alanı içerisinde doğal bir çevre içinde gezinti, dinlence ve çeşitlenmiş doğal yaşam alanları ile spor alanları, çocuk oyun alanları, piknik alanları, festival alanları, yürüyüş ve koşu alanları ile kent merkezinde önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere yapıldı. Kent merkezinde vatandaşların nefes alabileceği alanların çoğaltılması, kent rantının halkla paylaşılması ilkesinden hareketle Çansera Kent Bahçesi'ni projelendirdiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, güneşin ilk ışıklarını gösterdiği şu günlerde Ankaralıları Çansera'ya davet etti.

Çukurambar 100. Yıl Bölgesi Öğretmenler Caddesi girişinde Çankaya Üniversitesi ve MTA arasındaki bölgede yer alan Çansera Kent Bahçesi'nde, Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde üretim yapan seralarda güneşin yüzünü göstermesiyle bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın belediye olanaklarıyla üretimin artırılması yönündeki çabaları sonucu çalışanlarca Çansera Kent Bahçesi alanında kurulan seralar ilk günden itibaren ilçenin dört bir köşesinin renk cümbüşü çiçeklerle ekonomik şekilde süslenmesini sağladı. Her yıl seraların sayısını artıran Belediye, çiçek, ağaç ve süs bitkisi üretimi miktarını da artırarak, ilçedeki parkları, kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerini süslerken önemli günlerde de ücretsiz çiçek dağıtımlarıyla vatandaşların evlerine de girdi. Ürettiklerini Çankayalılarla paylaşmanın gururunu yaşayan sera çalışanları, kış aylarında yapılan hazırlıklarla ortaya çıkan çiçek, süs bitkisi ve ağaçları yapım ve bakımı süren parklara hızla sevk etmeye başladılar. Önümüzdeki haftalardan itibaren açılışları gerçekleştirilecek parkları kendi yetiştirdikleri çiçeklerin süslemesinin haklı gururunu yaşayan bahçıvanlar, bu yıl da 600 binin üzerinde çiçek ve süs bitkisi yetiştirme iddiasını sürdürüyorlar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çansera'ya Bahar Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement