CHP İzmir'in Kalbi Ödemiş'te Attı - Son Dakika
Yerel

CHP İzmir'in Kalbi Ödemiş'te Attı

CHP İzmir\'in Kalbi Ödemiş\'te Attı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nün ilçe başkanları toplantısı dün Ödemiş'te yapıldı.
Öğlen saatlerinde CHP Ödemiş ilçe binasında bir araya gelen İzmir'in CHP'li ilçe başkanları Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesinde...

22.11.2013 10:05

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nün ilçe başkanları toplantısı dün Ödemiş'te yapıldı.

Öğlen saatlerinde CHP Ödemiş ilçe binasında bir araya gelen İzmir'in CHP'li ilçe başkanları Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesinde (ÖYKAM) CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ile buluşup ÖYKAM'ı incelediler. Başkan Bekir Keskin ve Müze Müdürü Prof. Dr. Engin Berber başkanlara müzeyi bizzat kendileri tanıttılar.

"TÜM ADAYLARA BAŞARILAR"

Daha sonra Ödemiş Belediyesi Nikah ve Kongre Merkezinde öğle yemeğinin ardından toplantıya geçildi. Açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin şunları söyledi:

"Öncelikle tüm ilçe başkanlarımızın ve il yönetimindeki mesai arkadaşlarımın toplantımıza katılmasından dolayı teşekkür ediyorum. Aramızda yeni ilçe başkanlarımız var. Bazı ilçe başkanlarımız görevlerinden istifa ederek belediye başkanlıkları için aday oldular. Yeni ilçe başkanı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İzmir genelinde yerel seçim çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Aday adayı sayısının çok olduğu 14 ilçemizde çalışmalar yapıyoruz. Her aday adayımız centilmence tatlı bir yarış havasında bölgelerinde partimizin projelerini halkımıza anlatıyorlar. 2,5 aydır her aday adayımız evlerde, iş yerlerinde, çarşıda, pazarda, kahvede kendilerini ve partimizi anlatıyorlar. Zamanlarını ayırarak ekonomilerini ortaya koyarak çalışan aday adaylarımıza başarılar diliyorum.

Genel gündemi hepiniz biliyorsunuz Başbakan'ın Diyarbakır çıkarması, dershanelerin kapatılması gibi sürekli değişen bir gündem var. Bu gündeme karşın bizlerin daha dikkatli olması gerekiyor. Partimizin demokratikleşme anlamında 17 maddeden oluşan kimsenin inancına, dinine, yaşamına karışmayan maddelerin bulunduğu maddeler sıralaması var. Yerel seçimlere giderken en küçük kesimin oyuna bile ihtiyacımız var. Tartışmalara girmek, kutuplaşmalar yaratmak taraf olmak gibi bir şey asla kabullenilemez. Ülkemizde devasa sorunlar varken çöken tarım gibi, eğitim sistemi gibi, dış politika gibi bizlerin bu konular üzerinden birlikte siyaset yapması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte daha da birliğimizi ortaya koyarak İzmir'de ve tüm yurtta önce yerel de daha sonrada genel de iktidar olacağız"

İl Başkanı Engin'in açılış konuşmasının ardından Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'de Ödemiş Belediyesinin 4,5 yılda yaptığı çalışmaları anlattı.

KESKİN: "İLÇE BELEDİYESİ GİBİ DEĞİL, İL BELEDİYESİ GİBİYİZ"

Slaytlı sunum eşliğinde konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de şunları söyledi: "1989 yılında bu yana partimin aktif bir üyesiyim. Birçok çalışmada ve etkinliklerde yer aldım. Bugün partimiz profesyonel çalışmalar yapıyor güzel toplantılara imza atıyoruz. Bunların hepsi Türkiye'de CHP iktidarının basamağı olacaktır. 2009'da adayken yapacak olduğumuz işleri 29 madde halinde duyurmuştuk. Çevreye duyarlı projeler, sosyal kültürel projeler, kentin çevresinden kentin merkezine doğru yapılacak projeler anlamında bir sıralama yapmıştık. Bugün 29 maddelik bildirdiğimiz her şeyi yaptık ve daha da yaptığımız işleri tek tek saydığımızda yaptığımız iş sayısı 78 olmuştur"

"4,5 YILDA 40 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPTIK"

Keskin şöyle devam etti: "78 işi Ödemiş'te 4,5 yılda tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Çevreden merkeze hizmetlerin yapılması ilkesi ile 4,5 yılda toplam 40 milyon TL'lik yatırım yaptık. 2009'da 26 milyon TL bütçemiz vardı. Bugün 2014 yılına göre mali gücümüzü de artırarak 68 milyon TL'ye çıkardık."

"TÜRKİYE'DE ÖZ KAYNAKLARINI YATIRIMA HARCAYAN 2. BELEDİYEYİZ"

Parti genel merkezimiz tarafından yapılan çalışma doğrultusunda Türkiye'de öz kaynaklarını %54,5 oranında yatırıma harcayan bir belediye olduk. Öz kaynaklarını bu kadar yatırıma çeviren 1. Muğla belediyesi olurken biz de Ödemiş Belediyesi olarak 2. belediye olduk.

Ödemiş Belediyesi bir il belediyesi oranında çalışmış birçok projeyi gerçekleştirmiştir ve birçok proje yapmaya hazır belediye olarak yoluna devam etmektedir. Önce kentimizin kıyısında yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını yerine getirdik. Sonra büyük projelerimize başladık.

"TOPTANCI HALİ CUMARTESİ AÇILIYOR"

Son 6 ayda hazırladığımız projeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza sunduğumuzda sayın Aziz Kocaoğlu bize büyük destek verdi. Büyükşehir'in desteği ile yöre ekonomisine katkı verecek projelerimizden olan lisansını almak için başladığımız bu kadar sebze meyve üretiminin bol olduğu bölgemizde Cumartesi günü saat 11.00'de açılışını hep birlikte gerçekleştireceğimiz Modern Toptan Hal Tesisimizi yaptık. Geçtiğimiz günlerde yöre ekonomisine yöre hayvancılığına katkı sağlayacak Et Entegre Tesisinin temelini attık.

Büyükşehir'in bize desteği bu kadarla sınırlı değil biz emeğe saygı duyan bir partiyiz bu ilkeyle birçok üretim bahçe yolunu asfaltladık. Birçok üretim yolunda toplam 9 köprü inşa ettik. Büyükşehir'in katkısı ile de dokunmadık yol kalmadı. Yine bölgemizin ekonomik güçlerinden olan mandıracılarımız için şehir arıtma tesisimizin yanına mandıracılarımız ile bir araya gelerek onların katkısı ile ayrı bir mandıracılar ön arıtma tesisini gerçekleştirdik. Barınma evi, kız öğrenci konuk evi, kadın sığınma evi, yeni fuar alanı, yeni düğün kongre merkezi, deneme bili merkezi Türkmen Mahallesi sosyal tesisleri gibi birçok projemizi de 4,5 yılda yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

30 Mart yerel seçimlerinden partimiz hiç tahmin edilmeyecek kadar belediyede iktidar olarak Türkiye'de bir şeylerin gidişine 'Dur' diyecektir. Türkiye 80'li, 90'lı yıllarda başka bir noktaya gitmez gibi gözükürken bugün çok farklı bir noktaya getirilmiştir. CHP'li belediyeler, 30 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin kalbine adeta bir hançer saplanacaktır. Yerel seçimlerde partimiz birçok belediyede iktidar olacak daha sonra ülke yönetiminde iktidar olacaktır"

Başkan Keskin'in çalışmalarla ilgili yaptığı konuşmasından sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP İzmir'in Kalbi Ödemiş'te Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement