Dalaman'da Mahallelinin Yol Sorunu Çözülüyor - Son Dakika
Yerel

Dalaman'da Mahallelinin Yol Sorunu Çözülüyor

Dalaman\'da Mahallelinin Yol Sorunu Çözülüyor

Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Akçataş mahallesinin 27 yıllık yol sorunu çözülüyor.1985 yılında Dalaman'a bağlanan Akçataş mahallesi ile ilçe merkezi arasında Tigem ve Cezaevinin arazilerinin olması yüzünden ulaşım Muğla-Antalya karayolu...

02.06.2012 18:44

Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Akçataş mahallesinin 27 yıllık yol sorunu çözülüyor. 1985 yılında Dalaman'a bağlanan Akçataş mahallesi ile ilçe merkezi arasında Tigem ve Cezaevinin arazilerinin olması yüzünden ulaşım Muğla- Antalya karayolu üzerinden sağlanıyor. İlçeye gitmek isteyen bir vatandaş yaklaşık 14 kilometre yol kat ederken, dönüşte de Ortaca ilçe sınırlarına girmek gerekiyor. Yeni yapılan çalışma ile Tigem ve Dalaman Açık Tarım Cezaevi arazilerinin arasından açılacak yolla ulaşım sağlanacak. Yol, şu anda 14 kilometrede Dalaman'a ulaşan Akçataş mahallesi halkını, 2900 metrede ilçeye ulaşmasını sağlayacak.

Konu hakkında Akçataş mahallesinde bir basın açıklaması yapıldı. Basın Açıklamasına AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanvekili Halil Çalış, Tigem Müdürü Şerafettin Özdemir, Cezaevi Müdürü Mustafa Kemal Cengiz, Ak Parti İlçe Başkanı Onur Turgut ve mahalleliler katıldı.

PROTOKOL BİTTİ

Ak Parti Milletvekili Ali Boğa konu ile ilgili yaptığı konuşmada, "Seçimlerden önce Akçataş Mahallesi muhtarımız, Akçataş'ın Dalaman'ın bir mahallesi olduğunu, Dalaman'dan 14 km. yol kat ettikten sonra buraya gelindiğini, Ortaca ilçesine geçmeden buraya gelinemediğini ifade etmişlerdi. Şu anda Akçataş mahallesine gelmek için Fethiye-Muğla karayolundan nizami bir dönüşte yok, dar bir U

dönüşü yapılması gerekiyor, trafik açısından da bu sakıncalı. Biz hem Dalaman Tigem, hem Cezaevi Müdürlüğü nezdinde çalışmaları bitirdikten sonra Ankara'da Adalet Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı nezdinde, çalışmaları sürdürdük. Daha sonra da Tigem Genel Müdürü ile Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürünün oluşturduğu ortak komitenin çalışması sonucunda Akçataş mahallesinin yolunun Tigem ile Cezaevinin arazisi arasından, Spor Salonunun olduğu bölgeye ulaştırılmasının en kestirme yol olduğunu düşündük ve hem Tarım Bakanlığı yetkilileri, hem de Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürlüğü ve buradaki müdürlüklerinde olumlu referansı ile şu anda 2 bakanlık arasındaki protokol bitti.

Önemli olan bu tür çalışmalarda iki kurumun görüş birliğine varması, görüş birliğine 1 seneye yakın zamandır aralıksız çalışma sonucu ulaştık. Özellikle bu yolun açılışı ile ilgili karar hayırlı olsun" dedi.

DALAMAN'DA AKÇATAŞ'I BİLMEYENLER VAR

Toplantıyı Akçataş Mahallesinde yapma nedenini de açıklayan Ali Boğa, "Bu toplantıyı burada yapmamızın nedeni de, Akçataş mahallesinin nerede olduğunu bilmeyen Dalamanlılar var. Hangi mahallenin yolunu yaptığımızı görsünler diye burada yapmayı uygun gördük. Kaymakamımız Dalaman'a yeni geldi,

Akçataş Mahallesine bugün geldiğini söyledi, bu sayede Kaymakamımız da ilk kez gelmiş oldu. Burası köy olmayıp mahalle olduğu için, Belediyemiz imar planı çerçevesinde gerekli çalışmayı yapacak, Ankara'ya düşecek bir şey varsa bizde orada yardımcı olacağız, Kaymakamımızın desteği, belediyenin çalışması ile yol yapılacak" dedi.

Akçataşlıların daha önce yolun 4 kilometreye indirilmesini istediklerini söyleyen Ali Boğa, "Bizden 4 kilometre yol istiyordunuz, Tigem müdürün çalışması ile yol 2900 metreye düşüyor. 2900 metre sonra sizi Dalaman'a kavuşturuyor, kucaklaştırıyoruz" dedi.

Dalaman Belediyesinin MHP'li bir belediye olduğunu da belirten Ali Boğa, "Dalaman Belediyesi Dalaman halkının seçtiği bir belediye, başkanı bizim partimizden olmayabilir. Ama burada vatandaşın huzuru önemli. Yaşam kalitesi önemli, bu ulaşımı sağlamak hem Belediyenin hem de bizim siyaseten görevimizdi, biz bunu yapmaya çalıştık. İnsanımızın daha iyi şartlar da yaşaması konusunda biz her zaman mahalli idareler ve muhtarlarla işbirliği yapacağız" dedi.

ALİ BOĞA, AKÇATAŞ'IN BABASIDIR

Vekile teşekkür eden Akçataş Mahallesi Muhtarı Şerif Karataş, "Akçataş 1985 yılında Dalaman'a bağlandı, bugüne kadar sürekli ulaşım sıkıntısı çekiyorduk. Daha önce pek çok belediye başkanı seçimden önce bu mahalleyi, köy olarak ayıracağını söylemiş ancak daha sonra kendilerinin yanına gittiğimizde bize, 'Siz yemiş olduğunuz meyveli ağacı kesermisizin' sözünü söylemişlerdi. Biz bunları bile kat ettik" dedi.

Akçataş'da 90 hane bulunduğunu, 450 civarı olan nüfusun yol sorunu nedeniyle 200'e düştüğünü söyleyen Karataş, "Yıllarca devlet dairelerinde görev yapmış, Fethiye'nin bir köyünden olumsuz olanaklara rağmen okumuş, Ankara'da bazı büyüklerimizin beğenisini kazanmış şu anki milletvekilimiz Ali Boğa tuttuğunu koparır. Bu yolun şu hale gelmesi tamamen Ali Boğa'nın eseridir. Ona sizlerin huzurunda çok teşekkür ederim. Ben diyorum ki kendisi Akçataş'ın babasıdır" dedi.

(MS-

02.06.2012 18: 24: 06

TSI

NNNN - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalaman'da Mahallelinin Yol Sorunu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement