Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin Aklandı - Son Dakika
Yerel

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin Aklandı

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin Aklandı

Dalyan Kanalı üzerinde yolcu taşıma ve tur düzenleyen Dalyan Tekne Kooperatifi'nin olağan mali genel kurulunda Başkan Atilla Gültekin ve yönetim kurulu aklandı.

20.04.2012 08:32

Dalyan Kanalı üzerinde yolcu taşıma ve tur düzenleyen Dalyan Tekne Kooperatifi'nin olağan mali genel kurulunda Başkan Atilla Gültekin ve yönetim kurulu aklandı.

Kooperatifinin olağan mali kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, kooperatif üyelerinin verdiği önerge ise Divan Başkanlığı'na Muhammet Aktaş, Katip Üyeliklere Aydın Can Durmaz ile Ahmet Köse getirildi.

Dalyan Tekne Kooperatifi'nin Olağan Mali Genel Kurul Kongresi'ne Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Ortaca Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Bahadır Yeten, Ortaca ve Köyceğiz Esnaf Odaları Başkanları, Ortaca Şoförler Odası Başkanı, İbragaz Türkiye Satış Müdürü ve yetkilileri, Türkiye İş Bankası Anadolu Sigorta sorumluları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kooperatif üyesinin katılımı ile yapıldı.

Açılışta konuşan Tekne Kooperatif Başkanı Atilla Gültekin, "Geçen yıl ki genel kurulda iki proje açıklamıştım. İlki 12 metre üzeri teknelerimizin boy sorunuydu. Bu bölgede 50-60 tekne ne vize, ne muayene ne de ruhsat alabiliyordu. Gerek İzmir Bölge Denizcilik Müdürlüğü gerek Ankara Ö.Ç.K.K Başkanlığı'ndaki görüşmelerimiz ve girişimlerimiz sonucu bu sorunu hallettik. Gerek Dalyan gerek Çandır Halkının kanal üzerine araç geçişini sağlamak adına bir sal yapmayı planlamıştık. Ankara'dan gerekli izinleri aldık; projeyi sunduk ve kabul edildi.Daha sonra Dalyan Belediyesi en sonunda da Çandır Köyü Muhtarlığını hisse oranında projeye ortak yaparak ihale aşamasına geldi. Dalyan'a gelen o dönemdeki Çevre Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Ö.Ç.K.K Kurumu Başkanı Ahmet Özyanık proje parasını bile karşılayacaklarını söyledi. Fakat projeye malum bazı kişilerin şahsi meseleler yüzünden karşı çıkmasıyla proje yarım kaldı. Kış turizmini canlandırmak adına başta Antalya ve İstanbul olmak üzere hem fuarlara hem de kışın yolcu getiren acentaları ziyaretlerimiz sonucu kışın da turlara çıkarak az da olsa gelir elde ederek kooperatif üyesi olmanın ayrıcalığını yaşadınız.

Yine geçen sezon başında meşrubat anlaşması yaptık ve dedik ki hem her yerden daha ucuza alacağız hem de sizin istediğiniz markadan alacağız diye çok şükür bu sözümüzü de tuttuk ve tüm üyelerimize olmak üzere tekne brandası hibe alarak sizlere verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Ayrıca 2009 yılında adaletsiz şekilde kesilen cezaların çoğunu kazanmış 3/1 kadar dosyada geçen yıla kalmıştı. Bu kalan davaları da kazanarak haklılığımız ortaya çıkmış ve sizlerin mağduriyeti giderilmiştir. Kooperatifin ve sizlerin davalarına bugüne kadar ücret almadan ilgilenen ve sonucun olumlu çıkmasında aktif rol oynayan avukatımız Sayın Ahmet Akgün'e ve Ayşegül Hanıma da huzurlarınızda ayrıca teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman kooperatifimizi kazanç kapısı olarak götürme, yandaş veya talan edilecek yer olarak görmedik, görmeyiz de. Çünkü kasadaki paranın her kuruşunda sizin kadar çocuklarınızın da hakkı var.Yani kul hakkı nedir biliriz.Onun için ne azgınlık yaparız ne de hırs yaparız.Söyleyen ne güzel söylemiş. Genel Kurul gündem maddeleri görüşüldükçe sizleri aydınlatacağız. Her şey şeffaf olacak.Yetki sizden,hizmet bizden.Tek isteğim her maddeyi iyi dinleyin sonradan ne görüştük!neyi kabul ettik diye sormayın.Olağan Genel Kurulu'muz şimdiden hayırlı olsun ve Tekne Kooperatifine yakışan bir genel kurul olsun" dedi.

Tekne Kooperatifi'nin ortak durumu, flasman durumu, gelir- gider bilançoları ve 2012 yılı tahmini bütçesi planlandı. Yapılan oylama sonunda kooperatif üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilip, Kooperatif Başkanı Atilla Gülkeni ve yönetim kurulu üyeleri aklanmış oldu.

Geçen sezon kaptanlar arasında yapılan yarışmalarda en iyi kaptan; en temiz kaptan ve ilk bayan kaptana plaket verildi.

Toplantı öncesi ibragaz yetkilileri lpg li tekne konusunda detaylı bil verdi. Toplantıya katılan Kaptan Jun ise, "Dernek olarak tekne pervanelerine korumayı biz takarız" diyerek destek verdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin Aklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement