Dargeçit Belediyesi'nden Yezidilere Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Dargeçit Belediyesi'nden Yezidilere Yardım Eli

Dargeçit Belediyesi\'nden Yezidilere Yardım Eli

Mardin’in Dargeçit İlçe Belediyesi, Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden, IŞİD’in saldırıları sonucu Türkiye’ye kaçan Yezidilere yardım elini uzattı.

27.08.2014 17:53

Mardin'in Dargeçit İlçe Belediyesi, Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden, IŞİD'in saldırıları sonucu Türkiye'ye kaçan Yezidilere yardım elini uzattı.

Dargeçit İlçe Belediyesi'ne sabah saatlerinde gelen 150 Yezidi, geçici olarak bahçeye kurulan çadırlara yerleştirildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dargeçit Belediye Eşbaşkanları Zeynep Sipçik ile Sinan Akan, Yezidileri, Sümer Mahallesi'nde bulunan eski belediye binasında ağırlayacaklarını ifade etti. Eşbaşkanlar, "Bir yandan Rojava halkına yardım toplanırken diğer yandan Şengal'de kan emici IŞİD çetelerinden kaçan halkımıza yardım etmek, onlara barınma yerleri hazırlamak için sivil toplum örgütleriyle, esnaflarımızla ve halkımızla birlikte çalışmalar başlattık.

İlçede Sümer Mahalesi'ndeki belediye binamızı Yezidi kardeşlerimize hazırlamak için tüm personellerimizle çalışma başlattık.Temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturduk. sivil toplum örgütleri, esnafımız ve halkımızla birlikte onların yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak, Yezidi halkının sorunlarına ortak olabilmek, yaşamlarını sorunsuz sürdürebilmeleri için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Halkımız şunu çok iyi bilsin ki Rojava ve Şengal halkı yalnız ve sahipsiz değiller. Vefakar olan halkımız yardımlarını esirgemiyor.Bu kirli savaşın bir an önce son bulmasının umut ediyoruz" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dargeçit Belediyesi'nden Yezidilere Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement