Denizli'de Haşhaş Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Haşhaş Hasadı Başladı

Denizli\'de Haşhaş Hasadı Başladı

Denizli'nin Çivril ilçesinde haşhaş hasadına başlandı.

03.07.2014 19:37  Güncelleme: 13:54

İlçede genellikle kadınlar tarafından hasat edilen haşhaş için sabahın erken saatlerinde tarlara gidiliyor. Elle tek tek kırılarak toplanan haşhaş daha sonra çuvallara doldurularak tarladan evlere getiriliyor. Burada patozda parçalanarak elenip kabuğundan ayrılan haşhaşlar tüccarlar vasıtasıyla Toprak Mahsulleri Ofisine gönderiliyor.

İki kızı ve iki torunuyla birlikte haşhaş hasadına gelen 55 yaşındaki Hafize Güngör 10 gün boyunca hasat yapacaklarını söyledi.

Havanın çok sıcak olmasına rağmen tarlada çalışmak zorunda olduklarını ifade eden Güngör, şöyle devam etti:

"Ekmek parası için sabrediyoruz, akşama kadar güneşin altında çalışıyoruz. Biz haşhaşa kozalak diyoruz. Bunu da kırmak oldukça zor. Kendi tarlamızı ailecek iki kızım ve torunumla hasat ediyoruz. Ama dışarıdan günlük yevmiye ile işçi de getirdiğimiz oluyor. Tarlamızdan yaklaşık 400 kilo ürün alıyoruz. Bundan da 4 bin lira gelirimiz oluyor."

Pamukkale Üniversitesi Atasay Kamer Meslek Yüksel Okulu öğrencilerinden Hayriye Taşüzen ise kavurucu sıcaklara aldırış etmeden aile ekonomisine katkı sağlamak için çalıştığını ifade etti.

Okullar kapandıktan sonra ailesine yardımcı olduğunu ve haşhaş kırdığını belirten Taşüzen, "36 derece sıcakta kozalak kırıyoruz. Ramazan olmasına rağmen Allah sabrını veriyor. Günlük 40 lira yevmiye alıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'de Haşhaş Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement