Gaziantep'te Deprem Sergisi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Deprem Sergisi

Gaziantep\'te Deprem Sergisi

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, 17 Ağustos'un yıl dönümü nedeniyle 'depremden korunma ve depreme dair bilgilendirme' amacıyla fotoğraf sergisi açtı.

18.08.2014 13:25  Güncelleme: 15:20

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi tarafından 17 Ağustos etkinlikleri kapsamında 'depremden korunma ve depreme dair bilgilendirme' amacıyla bilgilendirme broşürü dağıtımı ve bilgilendirme amaçlı fotoğraf sergisi açıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla geniş kapsamlı bir broşür hazırladıklarını ve dört gün boyunca gezilebilecek serginin açılışını yaptıklarını belirtti.

Melih Meriç "17 Ağustos deprem felaketinin unutulmaması ve unutturulmaması için Şehitkamil Koru Park içerisinde bir sergi açtık. Sergimiz dört gün açık kalacaktır. Serginin yapıldığı alanda ayrıca bir stant açarak hazırlamış olduğumuz deprem gerçeğinin anlatıldığı broşürleri de dağıtıyoruz. Başta yöneticilerimiz olmak üzere halkımızın depreme karşı bilinçli ve hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla hazırladığımız broşürler büyük ilgi görmektedir. Depremle ilgili olarak hazırlanan serginin de deprem gerçeğini görsel olarak ortaya koyması bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz. Halkımızı 17-20 Ağustos tarihlerinde açık olan Şehitkamil Koru Parkta açılmış olan sergiye bekliyoruz" dedi.

İnsan hak ve özgürlüklerinin başında barınma hakkının geldiğine dikkat çeken Melih Meriç, "Barınma hakkı kavramını, güvenli, sağlıklı ve nitelikli barınma hakkı olarak genişletmektedir. Bilindiği gibi, 15 yıl önce 17 Ağustos'ta Gölcük merkezli bir deprem meydan geldi. Türkiye başta Gölcük ve İzmit olmak üzere İstanbul'dan Sakarya'ya, Yalova'dan Bolu'ya oldukça geniş bir bölge depremin yıkıcılığına tanık oldu. İnsanlar evsiz, hastanesiz, okulsuz kaldı; ülke ekonomisi telafi edilmesi mümkün olmayacak ölçüde ağır bir darbe aldı. Deprem bilinen ancak yok sayılan pek çok gerçeği gün yüzüne çıkarttı. Biz deprem gerçeğinin unutulmaması için tüm imkanlarımızı seferber ederek halkımızı bilinçlendirme adına çeşitli etkinlikler yapmaktayız. İnsanlarımızı deprem değil ihmal öldürmektedir" ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Koru Park içerisindeki serginin 17-20 Ağustos 2014 tarihleri arasında gezilebileceği bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Deprem Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement