Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den "Hz. Peygamberi Doğru Anlamak" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den "Hz. Peygamberi Doğru Anlamak" Konulu Konferans

Diyanet İşleri Başkanı Görmez\'den "Hz. Peygamberi Doğru Anlamak" Konulu Konferans

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, bir takım etkinliklere katılmak için geldiği Eskişehir'de, Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen "Hz."

12.05.2012 13:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir takım etkinliklere katılmak için geldiği Eskişehir'de, Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen "Hz. Peygamberi Doğru Anlamak" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa Vali Dr. Kadir Koçdemir, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı ve Mehmet Kalyoncu, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Birlik Vakfı Genel Merkezi Mütevelli Heyeti Üyesi Sadi Kaya, Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi Onursal Başkanı Mustafa Keleşoğlu katıldı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Görmez, gün içinde

işitme ve bedensel engellilere uygun restore edilen tarihi Hacı Hasan Camii açılışına katıldığını hatırlatarak, bu tür camilerin her il ve ilçelerde olması için kampanya başlattıklarını belirtti.

Görmez "Resulü Ekrem'i ne kadar doğru anlarsak, güzel örnek alırsak Müslümanlığımızda o kadar güzelleşecektir diye düşünüyorum" dedi.

Görmez, "Resulü Ekrem'i ne kadar doğru anlarsak, güzel örnek alırsak bizim Müslümanlığımızda o kadar güzelleşecektir diye düşünüyorum. Onun için bizim millet olarak 'Peygamberimizi doğru anlamak' üzerinde ayrıca durmamız lazım. Bunun için önce Kur'an-ı Kerim'de Hazreti Muhammed'i doğru anlamalıyız. Hazreti Muhammed-i baştan sona okuyacağız.

İkincisi siyer kitaplarını bir kez daha okuyarak ama bu sefer Resulü Ekrem'in çağımıza dönük mesajın ruhunu anlamak için okuyacağız. Üçüncüsü Hazreti Peygamber'in sünnetini dikkate alarak özelikle bizim Rabbimizle, annemizle, babamızla, eşimiz dostumuzla ilgili münasebetleri ilgilendiren, hidayetimizi ilgilendiren sünnetleri öne çıkararak ama zevahiri de küçümsemeyerek bütüncü bir sünnet anlaşışına sahip olmaktan geçiyor Hazreti Peygamber'i doğru anlamak. Dördüncü olarak ise hadis mirasını doğru anlamak gerekiyor. Hazreti Muhammed'in yolumuzu aydınlatan mesajlarımızı kendimize ve yavrularıma taşıyarak okumamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Konferansın ardından Görmez, TÜBİTAK'ın düzenlemiş olduğu proje yarışması Tarih dalında "Odunpazarı Bölgesi'ndeki Tarihi Mekanların ve Kişilerin, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerindeki Yeri ve Önemi Üzerine Bir İnceleme" adlı projeleriyle Türkiye birincisi olan Zeynep Rümeysa Keleşoğlu ve Büşra Özkeçeci'yi tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

Vali Dr. Kadir Koçdemir, Görmez'e Eskişehir bulunmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek çiçek takdim etti. Birlik Vakfı Onursal Başkanı Mustafa Keleşoğlu da Görmez'e lüle taşı tespih ile çeşitli tablolar takdim etti.

(HÖ)

12.05.2012 13: 22: 56

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den 'Hz. Peygamberi Doğru Anlamak' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement