Diyanet İşleri Başkanı Görmez Şemdinli'de: "Bu Topraklarda Kalbi Kırık Kimse Kalmasın" - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Şemdinli'de: "Bu Topraklarda Kalbi Kırık Kimse Kalmasın"

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Şemdinli\'de: "Bu Topraklarda Kalbi Kırık Kimse Kalmasın"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Dili, ırkı, rengi, malı, şöhreti, mevkisi ve statüsünden ötürü kimse ötekileştirilmesin" dedi.

10.05.2013 22:10

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Dili, ırkı, rengi, malı, şöhreti, mevkisi ve statüsünden ötürü kimse ötekileştirilmesin" dedi.

Temel atma törenleri ve açılışlarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, törenlerin bitiminden sonra Şemdinli ilçesine geçti.

Görmez'i, kaymakamlık çeşmesi mevkisinde Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP İlçe Başkanı Cabbar Taş, İlçe Müftüsü Mahmut Altın ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Vatandaşların Görmez'e çiçek verdiği karşılama sırasında Türkçe "Barışa hasret kalmış Şemdinli'ye hoş geldiniz, ziyaretiniz bizi onurlandırdı", Kürtçe,

"Hoş geldiniz" yazılarının olduğu pankartlar dikkati çekti.

Şemdinli girişindeki üç katlı inşaat halindeki camiyi ziyaret eden Mehmet Görmez'e, uşkun ve ayran ikram edildi.

İlçede yapımı tamamlanan Hz. Seyyit Taha Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun açılış törenine katılan Görmez, şöyle konuştu:

"Cahiliyeden bizi kurtaran bir yüce kitap olan Kur'an geldi ve bütün insanlığın mukadderatını değiştirdi. Bizi kardeş kılan inancımıza yeniden daha güçlü sarılalım. Çokça okuyalım. Bu topraklarda kalbi kırık kimse kalmasın. Dilinden, ırkından, renginden, malından, şöhretinden, mevkisinden, statüsünden ötürü kimse ötekileştirilmesin. Hepimiz aynı Allah'a, aynı kitaba inanıyoruz. Aynı Allah'a secde ediyoruz. Hiçbir mümin hiçbir mümine haksızlık edemez, onu hor ve hakir göremez, kaş gözle dahi aşağılayamaz, renginden, dilinden, ırkından dolayı ötekileştiremez. Bunun yolu ise Kur'an'ı iyi öğrenmek ve efendimizi iyi tanımaktan geçer. Bizi kardeş kılan o büyük değerleri iyi okumak ve öğrenmek zorundayız."

-"Bizim böyle müesseselere çok ihtiyacımız var"-

Görmez, Kur'an-ı Kerim'in herkese hayat veren bir kitap olduğunu, onun okunmasının, bakılmasının, tefsirinin ve amel etmenin daha büyük ibadet olduğunu söyledi.

Görmez, "Ama aslolan Kur'an-ı Kerim'in bize emrettiklerini yapmaktır. O bize insanlık içinden çıkarılmış hayırlı ümmet olduğumuzu hatırlattı. Adil olmamızı, iyi kul olmamızı, iyi bir anne, baba, kardeş, evlat, komşu, dost, arkadaş, olmamızı emretti. Doğru konuşmayı, ahde vefa göstermeyi, sadakati, furkan sahibi olmamızı, hak ile batılı, şerle hayrı, iyiyle kötüyü, güzelle çirkini fark etmemizi öğretti. Bu yüzden bizim böyle müesseselere çok ihtiyacımız var. Seyyit Taha öyle sıradan bir insan değil. Bu kursa bu ismi verenleri ayrıca tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Kur'an Kursu'nun açılışını yapan Görmez, binayı gezdikten sonra ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Bağlar köyüne geçerek Hz. Seyyid Abdullah, Hz. Seyyid Taha ve Hz. Seyyid Salih türbelerini ziyaret etti.

Burada dua ettikten sonra beraberindeki heyetle birlikte Yüksekova'ya dönen Görmez'in, yarın Hakkari'ye geçeceği öğrenildi. - HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanı Görmez Şemdinli'de: 'Bu Topraklarda Kalbi Kırık Kimse Kalmasın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement