Dörtyol'da Trafik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Dörtyol'da Trafik Haftası Kutlandı

Dörtyol\'da Trafik Haftası Kutlandı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Trafik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

09.05.2014 17:49

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Trafik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikte konuşan Dörtyol Trafik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Ali İnceler, Karayolları'nda can ve mal güvenliği yönünden trafik düzeni sağlamak ve alınacak önlemleri belirlemek için yapılan düzenlemelerin 1983 yılından itibaren kanun kapsamına alınarak 3 - 11 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde "Karayolları Trafik Güvenliği Haftası" olarak kutlanmaya başlandığını söyledi.

Ülkemizde yılda ortalama 3 bin 400 kaza meydana geldiğini belirten Komiser Yardımcısı Ali İnceler, "Trafik kazaları çiğnenmiş kuralların eseridir. Dünyada yaşanan ölümlü trafik kazalarının yüzde 92'si az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşanmakta. Kazalar çoğunlukla sürücülerin trafik kurallarına yeterince uymaması, dikkatsiz ve basit hataları sonucu yaşanmakta ayrıca sürücülerin doğru diye bildikleri ancak yanlış uyguladıkları kısa mesafe de emniyet kemeri takmamaları nedeniyle de telafisi mümkün olamayan kazalar yaşanıyor. Sürücülerimiz unutmamalıdır. Her trafik kuralı insanların hayatını zorlaştırmak için değil hayatlarını kurtarmak için çıkartılmaktadır" dedi.

Hafta nedeniyle düzenlenen etkinlikte yılın trafik polisi, yılın araç sürücüsü seçilenlere, okullararası trafik konulu şiir, öykü ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yurt dışı ve yurt içinde trafik kazalarının önlenmesi için maketler üzerinde yapılan deneyler slay eşliğinde etkinliğe katılanlara izletildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Dörtyol Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Uygur, İlçe Emniyet Müdürü Zekayi Altuntaşoğlu, davetliler ve öğrenciler katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dörtyol'da Trafik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement