DP'de Ahmet Levent Eşiyok Gik'e, İbrahim Ayaşlı'da Mkyk'ya Seçildi - Son Dakika
Yerel

DP'de Ahmet Levent Eşiyok Gik'e, İbrahim Ayaşlı'da Mkyk'ya Seçildi

DP\'de Ahmet Levent Eşiyok Gik\'e, İbrahim Ayaşlı\'da Mkyk\'ya Seçildi

Demokrat Parti'nin (DP) 11. Olağan Büyük Kongresi Ankara’da Ahmet Taner kışlalı Spor Salonu'nda yapıldı.

03.02.2014 16:10

Demokrat Parti'nin (DP) 11. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da Ahmet Taner kışlalı Spor Salonu'nda yapıldı. Tek aday olan Genel Başkan Gültekin Uysal yeniden genel başkan seçildi.

Kongrede Kütahya İl Başkanı Ahmet Levent Eşiyok, Genel İdare Kurulu'na, (GİK) DP Tavşanlı eski İlçe Başkanı İbrahim Ayaşlı ise, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) seçildi.

Kütahya'dan kongreye üst kurul delegesi olarak DP Eski GİK Üyesi İlhami Özatağ, DP Eski İl Başkanı Atila Palangalı, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Tunçbilek Belediye Başkanı Mutahhar Temel, ilçe başkanları ve delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede yaklaşık iki saate yakın konuşan ve AK Parti'yi eleştiren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bu büyük davanın sevdalılarını bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hoş geldiniz, sefa geldiniz. Bugün buraya bir hedefe birlikte yürümek için geldiler. Bir büyük davanın gerçek sahibi olarak geldiler. Türkiye'nin bize ihtiyacı olduğu için geldiler. Biz demokratız, biz milletin sesiyiz. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu dönemde bu davaya sahip çıkan, bizlere sahip çıkan, demokrasiye ve Türkiye'ye sahip çıkan sizlere minnettarız. Aziz dava arkadaşlarım, Türkiye'nin bize ihtiyacı var, demokratlara ihtiyacı var, Demokrat Parti' ye ihtiyacı var. Türkiye'nin yeniden büyük Türkiye idealine ihtiyacı var. Milletimizin sesini duyuracağı, güveneceği, kendi içinden çıkan bu umut, işte sizlersiniz, işte hürriyetçi demokratlar.Bugün milletimizin gönlünde taht kuran Demokrat Parti'nin kongresini yapıyoruz. Türk insanının zincirlerini kırıp, kendi kendisine yönetmenin önüne açan, Demokrat Parti'dir. Demokrat Parti "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünün bir arzunun ötesine geçip ete kemiğe bürünüp, milletin zaferidir . Derinlerden gelen, dalganın adıdır. Anadolu'nun yetiştirdiği evlatlarının zaferidir Demokrat Parti. Demokrat Parti, Türkiye'de fırsat eşitliğinin adıdır. Demokrat Parti, binlerce yıllık köklü bir tarihi, binlerce yıllık medeniyet yürüyüşünün sahibidir" diye konuştu.

Divan Başkanlığına Sinop İl Başkanı ve Eski Bakan Yaşar Topçu seçildi. Eski bakan ve milletvekillerinin katıldığı kongreye kutlama telgrafı gönderen eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in mesajı ayakta büyük bir coşku ile dakikalarca alkışlandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DP'de Ahmet Levent Eşiyok Gik'e, İbrahim Ayaşlı'da Mkyk'ya Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement