Dpü'lü Akademisyenden ABD'de Sergi - Son Dakika
Yerel

Dpü'lü Akademisyenden ABD'de Sergi

Dpü\'lü Akademisyenden ABD\'de Sergi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Doç.Dr.Levent Mercin, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida Eyaleti Jacksonville kentinde düzenlenen ve 30 ülkenin katıldığı Uluslararası Festivalde, Türkiye adına...

14.05.2013 12:04

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Levent Mercin, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida Eyaleti Jacksonville kentinde düzenlenen ve 30 ülkenin katıldığı Uluslararası Festivalde, Türkiye adına workshop yaptı ve sergi açtı.

Mercin, bunların yanısıra Kütahya çiniciliği konusunda izleyicilere bilgiler de verdi.

Mercan, Jacksonville Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ile üniversiteler tarafından organize edilen ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen festival, ülkelerin birbirlerinin maddi kültürlerini farketmelerini, öğrenmelerini ve kaynaşmalarını amaçladığını kaydetti.

Mercan, "Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 30 ülkenin iştirak ettiği festival, geniş halk kitlelerinin katılımıyla daha da renklendi.Geleneksel Türk El Sanatlarından ebru, kaligrafi, çini, batik ve suluboya konusunda yapılan workshoplar izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi. İzleyicilerin sanatçıların nezaretinde uygulama çalışmalarına katılmalarına imkan verildi ve bu uygulamadan büyük bir heyecan duydukları gözlendi" diye konuştu.

(EFE)

14.05.2013 11: 54: 40

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dpü'lü Akademisyenden ABD'de Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement