Dünya Turizm Fuarı Londra'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Dünya Turizm Fuarı Londra'da Başladı

Dünya Turizm Fuarı Londra\'da Başladı

Dünya Turizm Fuarı (World Travel Market), Londra'daki Excel Fuar Merkezi'nde başladı...

05.11.2012 19:37

Dünya Turizm Fuarı (World Travel Market), Londra'daki Excel Fuar Merkezi'nde başladı.

5-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve küresel seyahat sektörü adına katılımcılara tanışma, anlaşma ve iş geliştirme fırsatı tanımayı amaçlayan fuara dünyada turizme yön veren 5 binden fazla şirket, 200'e yakın destinasyon ve 50 bin kişinin katılımcı olarak yer alıyor.

Dünya Turizm Fuarında 965 metrekarelik bir alana kurulan Türkiye bölümünde yaklaşık 60 katılımcı bulunuyor.

Kuşadası, Antalya, İzmir, Muğla, Bodrum, Marmaris, Didim, Bursa, Kapadokya, Hatay, İzmir, Aydın ve İstanbul gibi merkezler ile çeşitli oteller ve tur operatörlerinin katıldığı fuarda, standları ziyaret edenlere, tanıtım materyalinin bulunduğu broşür ve CD'lerin yanı sıra kestane şekeri, incir, leblebi ve lokum ikram ediliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan'ın başkanlık ettiği WTM Türkiye heyetinde, Antalya Valisi Dr Ahmet Altıparmak, Muğla Valisi Fatih Şahin, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, turizm birlik başkanları ve çok sayıda turizmci yer alıyor.

World Travel Market bu sene Eski Burger King Global CEO'su Barry Gibbons, TUI Travel Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Frenzel, TUI Travel CEO'su Peter Long, World Travel Market Danışma Kurulu Başkanı Baroness Morris, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNTWO) Genel Sekreteri Taleb Rifai, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı ve CEO'su Davis Scowsill gibi önemli isimleri konuşmacı olarak ağırlıyor.

PARTNER ÜLKE ABU DABİ

WTM'de bu sene engelsiz turizm başta geliyor. Ayrıca Mayıs ayında G20 ülkeleri tarafından imzalanan turist dolaşımının kolaylaştırılması, bu alanda iş yaratılması gibi konuların ön palana alınması için yapılan anlaşmanın ardından bu girişimin yankıları gündemi meşgul eden başlıklar arasında. Abu Dabi'nin özel partner olduğu WTM 2012 sırasında Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü bir 'Bakanlar Zirvesi' de düzenleyecek. Zirvede vize rejimleri ve dünya turizminin gelişmesi önündeki diğer engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmalar üzerinde durulacak. Çalışmalar başarıyla tamamlanırsa G20 ülkeleri 2015 yılı itibarıyla 5 milyon yeni istihdam ve 206 milyar dolar gelir elde edecek.

FUAR GÜNDEMİ SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

WTM'nin üçüncü günü UNTWO ile birlikte 'sorumluluk sahibi turizm' günü kutlanacak.

Sağlıklı ve sürdürülebilir turizm konuşulacak. Bunun dışında gelişmekte olan ekonomilerin turizmde son yıllarda yakaladığı büyük gelişme, Londra 2012 Olimpiyatları'ndan edinilen dersler ve 2013 öngörüleri de fuarın konu edindiği ana başlıklar arasında. Türkiye ise özellikle İngiltere pazarında son yıllarda yaşadığı gerilemeyi tersine çevirmeye odaklanmış durumda. Destinasyon odaklı bilgilendirme ve tanıtıma devam edecek olan Türkiye yüzde 7'lik düşüşü artışa çevirmeye çalışacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Turizm Fuarı Londra'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement