Düzce'ye Üç Yeni Ambulans - Son Dakika
Yerel

Düzce'ye Üç Yeni Ambulans

Düzce\'ye Üç Yeni Ambulans

Sağlık Bakanlığı, acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Düzce'ye tam donanımlı 3 yeni ambulans gönderdi.

19.03.2013 17:20

Sağlık Bakanlığı, acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Düzce'ye tam donanımlı 3 yeni ambulans gönderdi. Ambulanslar törenle hizmete alındı.

Düzce'de acil sağlık hizmetlerinin kusursuz ve tam yürümesi için Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce'ye 3 yeni tam donanımlı ve son teknoloji ile dizayn edilen ambulans gönderildi. Düzce 112 Acil Servis Başhekimliği bahçesinde ambulansların hizmete alınması için tören düzenlendi.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Bekir Necati Şimşek, vatandaşlara sağlık alanında hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade ederek "Sağlıkçılar olarak vatandaşlarımızın en yardıma ihtiyaç olduğu anlarında yanlarındayız. Fakat özellikle 112 konusunda oldukça sıkıntımız var. 112 Acil Servisi'ne yapılan çağrıların yüzde 96'sı gereksiz ve insanlar sabah namazının okunup okunmadığını soruyorlar. Unutulmamalıdır ki, sizinde bir gün 112 Acil Servis Ambulansı'na ihtiyacını olabilir. Bu anlamda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyor. Bunların dışında ilimize 3 yeni ambulans kazandırıldı. İl Özel İdaresi tarafından da 4 yeni ambulans alınacak ve araçlarımızın büyük kısmı yenilemiş olacak. İlimize hayırlı olsun" dedi.

Konuşmanın ardından Düzce'de 112 Acil Servis Hizmetleri'nin gelişmesinde katkıda bulunan eski İl Sağlık Müdürleri Dr. Engün Mutlu ve Dr. Bahattin İlter ile Düzce Üniversitesi Başhekimi Prof.Dr. Bünyamin Dikici'ye plaket takdim edildi.

Üç yeni ambulans ise dualarla hizmete alındı. Düzce Valisi Adnan Yılmaz'da ambulansların Düzce'ye hayırlı olmasını diledi. Yeni alınan ambulanslar birlikte Düzce 112 Acil Hizmetler Servisi'nin toplamda 21 aracı oldu. Bu araçların 3 tanesi paletli, 1 tanesi yoğun bakım ve 1 tanesi ise 4 sedyeli araç oldu. Düzce 112 Acil Servisi'nde 190 personel hizmet veriyor.

(AY)

19.03.2013 16: 58: 10

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'ye Üç Yeni Ambulans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement