Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Anadolu Ajansı'nın 94. kuruluş yıldönümünü Edirneli şekerlemeci badem ezmesinden AA logosu yaparak kutladı.

07.04.2014 18:43

Anadolu Ajansı'nın (AA) 94. kuruluş yıldönümünü Edirneli şekerlemeci badem ezmesinden AA logosu yaparak kutladı.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğerini Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, dernek 2. başkanı ve şekerlemeci Arif Meriç,  Rumeli Televizyonu Trakya Sorumlusu Recep Dural Edirne Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Bölge Müdür Vekili Sevil Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, AA'nın 100. Yıl Vizyonu'nu anlattı.

Dinar'da Edirne'nin tanıtımında AA'nın katkısının büyük olduğunu beliretrek , "Edirne bugün tava ciğeri ve badem ezmesiyle tanınıyorsa bunda en büyük pay sahiplerinden birisi de AA'dır. AA bizlere köprü oldu bizde dünyaya açıldık, ne mutlu ki ulu önder Atatürk'ün kurduğu bu değerli kurum 94 yıl geride bıraktı. Objektifliği, etik değerlere verdiği hassasiyeti ve hızlılığıyla nice yaşlarda beraber oluruz" dedi.

Daha sonra Meriç, Çelik'e badem ezmesinden yaptığı AA logosunu armağan etti.

-AA 94 yaşında

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, Anadolu Ajansı'nın (AA) Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu bildirdi.

Sezen, AA'nın 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ajansın haber alma noktasında güvenilir bir kaynak olduğunu belirtti.

AA'nın doğru, eksiksiz ve tarafsız bilgilerle halkı aydınlattığını aktaran Sezen, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı Türkiye'nin dünyaya açılan penceresidir. Kurumunuz 94 yıl boyunca her zaman güvenilir haber kaynağı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti tarihine tanıklık eden ve üstlendiği görevi layıkıyla yerine getirerek habercilik alanında öncü bir kuruluş haline gelen Anadolu Ajansı'nın yeni yaşını kutlar, başarılarında emeği geçen herkesi tebrik ederim."

Trakya Birlik Genel Müdürü Adnan Tekçe de AA'nın 94. yaşını kutlayan bir mesaj yayımladı.

-AA 94  yaşında

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Anadolu Ajansı'nın (AA) halkın haber hakkına önemli katkılarda bulunduğunu bildirdi.

Zıpkınkurt, AA'nın 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ajansın yeni yaşının kutladı.

Ajansın kuruluşundan bugüne demokrasinin yerleşmesinde önemli bir misyon yerine getirdiğini aktaran Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı halkın haber hakkına önemli katkılarda bulundu. Güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı habercilik ilkesi ile uzun yıllardır görevini yürüten basınımızın temel taşı Anadolu Ajansı'nın 94. yıl dönümünü kutlar tüm çalışanlara başarılar dilerim."

-Öğrencilerden kanser hastalarına yardım

Bahçeşehir Koleji öğrencileri kanserli hastalara yardım toplamak amacıyla stant açtı.

11. sınıf öğrencisi Çiğse Gavuzoğlu, Saraçlar Caddesi'nde sınıf arkadaşlarıyla birlikte açtıkları stantta, AA muhabirine yaptığı konuşmada, her yıl bir gün  kanserli hastalara yardım için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Toplanan yardımları LÖSEV'e aktardıklarını ifade eden Gavuzoğlu "Stantta sattığımız her şeyi biz yaptık, el emeği göz nuru. Kitap ayraçları, evimizden getirdiğimiz süslü havlular, ebru tabloları satıyoruz bu stantta. Satılanlardan elde edilen gelirle kanser hastası bir arkadaşımıza ve diğer hastalara yardımcı olmayı planlıyoruz" dedi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement