Eğitim-bir-sen İl Divan Kurulu Gönen'de Toplandı - Son Dakika
Yerel

Eğitim-bir-sen İl Divan Kurulu Gönen'de Toplandı

Eğitim-bir-sen İl Divan Kurulu Gönen\'de Toplandı

Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim-Bir-Sen) il divan kurulu toplantısı Balıkesir’in Gönen ilçesinde yapıldı.

05.12.2015 16:01

Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim-Bir-Sen) il divan kurulu toplantısı Balıkesir'in Gönen ilçesinde yapıldı.

Balıkesir'in 20 ilçesinin yönetim kurullarının iştirak ettiği divan kurulu toplantısı Gönen Yıldız Otel'de yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum'un da katıldığı il divan kurulu, Gönen İlçe temsilcisi Hüseyin Demirtaş'ın açılış konuşmasıyla başladı. Demirtaş'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Balıkesir Şubesi Başkanı Mehmet Çabuk, eğitim çalışanları arasında hem tüm Türkiye'de, hem de Balıkesir'de yetkinin Eğitim-Bir-Sen'de olduğunun altını çizdi. Çabuk, yetkinin geçtiğimiz yıl Balıkesir'de Eğitim-Bir-Sen'e geçtiğini ve o günden bugüne en yakın sendikaya 600 üye ile fark attıklarını, bu farkın daha da artarak devam edeceğini bildirdi. Çabuk, eğitim çalışanlarının hak arama mücadelesinde kendine en yakın bulduğu sendikanın Eğitim-Bir-Sen olduğunu ifade etti.

Çalışmalardan bahseden Çabuk, öğretmenlerin nöbet ücretleri ile ilgili sıkıntının ilk kez 2013 yılında yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen tarafından toplu sözleşme masasına taşındığını, diğer sendikalarınsa çıkmak üzere olan karar öncesi eylem kararı alarak yine rol çalmaya devam ettiğini anlattı.

Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, üyelerin temsilciler aracılığıyla ilettiği meseleleri dinledi ve genel merkez tarafından yapılan çalışmalar hakkında ilçe temsilcilerini bilgilendirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-bir-sen İl Divan Kurulu Gönen'de Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement