Eğitim-bir-sen Yunusemre İlçe Temsilciliği Binası Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Eğitim-bir-sen Yunusemre İlçe Temsilciliği Binası Hizmete Açıldı

Eğitim-bir-sen Yunusemre İlçe Temsilciliği Binası Hizmete Açıldı

Eğitim-Bir-Sen Yunusemre İlçe Temsilciliği hizmet binasının açılışı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.

03.06.2015 12:01

Eğitim-Bir-Sen Yunusemre İlçe Temsilciliği hizmet binasının açılışı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.

Açılış törenine Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Murat Baybatur, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Şirin, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İş-Kur İl Müdürü Salim Eroğlu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, PTT Başmüdürü Şerif Kaçmaz, Sosyal Projeler ve Etüt İl Müdürü Hilmi Polat, Halk Sağlığı İl Müdürü Ziya Tay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl, İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Eğitim-Bir-Sen Üyeleri katıldı.

Açılışta konuşan Yunusemre İlçe Temsilcisi Hasan Çolak, "Yönetimimizi oluşturduğumuz Ekim 2015'ten beri gerek okul ziyaretleri yaparak gerek düzenlediğimiz etkinliklerle bütün üyelerimize ulaşmaya çalıştık. 2622 eğitim çalışanı bulunan ilçemizde Mayıs 2015 mutabakatında 824 üye ile ilçemiz ve ilimizin en büyük sendikası olmayı başardık. Bu başarıda emeği bulunan bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün hayırlısıyla hizmet binamızı açıyoruz. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan, açılışımıza icabet eden sizlere teşekkür ediyorum. " dedi.

Programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Eğitim çalışanlarının özelde genelde de insana dair ne varsa onu dert edinme gayesiyle yola çıktığımız 1992'den bu yana bugün ülkenin en etkili en yetkili sendikası, sivil toplum kuruluşu olarak, çalışanların haklarının savunucusu olarak, mazlumların sesi olarak, bir Hılfu'l-Fudül Erdemliler Hareketi olarak bu günlere geldik. Bizler büyüdükçe üye sayımız arttıkça güçleniyoruz ve güçlendikçe millete hizmet noktasında sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün Yunusemre İlçe Temsilciliğimizin çalışanlara ve millete hizmet binasının açılışını yapıyoruz. Bu açılışta bizleri yalnız bırakmadınız için hepinize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Programda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise, "Darbelerin, muhtıraların, darbe girişimlerinin yaşandığı Türkiye'de kısa süren hükümetler eğitim politikaları dizayn edemediler. Siyasi istikrarın olmadığı bu dönemlerde ekonomik istikrar yoktu ve eğitimde de istikrar sağlanamamıştı. Şimdi 13 yıl içerisinde bir yandan eğitim politikalarımızı uzun vadede dizayn ediyoruz. Bir yandan da öğretmen açıklarını en iyi şekilde gidermeye çalışıyoruz. Eğitimde Manisa'da çok başarılı hizmetler yaptık. Okullarda daha önce 40-50 kişilik olan sınıf mevcutlarını azaltıyoruz. Öğretmen sayısını 10 binden aldık, 16 bine çıkarttık. Okul sayısını, derslik sayısını arttırdık. Okullarımızı akıllı tahtalarla donatarak, öğrencilerimizi tabletle tanıştırarak eğitimde teknolojiyi yakaladık. Milletlerin geleceği eğitimle özdeştir. Eğitime desteğimiz artarak sürecektir. Eğer kalkınmak istiyorsak daha kaliteli eğitim imkanı sunmalıyız. Kaliteli eğitimin sağlanmasında en büyük pay öğretmenlerimizindir. Öğretmenlerimizin ve çalışanların haklarının savunmasında, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesinde, hak ve hakikati temsil etme noktasında bu sendika sözcülük yapıyor. Bu sendika Erdemliler Hareketinin oluşturduğu bir sendikadır." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yunusemre İlçe Müftüsü Şakir Kırgız'ın yaptığı dua ile Eğitim-Bir-Sen Yunusemre İlçe Temsilciliği binası hizmete açıldı.

Açılışta lokma ve limonata ikramında bulunuldu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-bir-sen Yunusemre İlçe Temsilciliği Binası Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement