Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi - Son Dakika
Yerel

Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi

Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi

Rize Valisi Yazıcı: "Biz bu kentte arzu ettiğimiz bir hareket yaratmak istiyoruz.

30.09.2014 16:30

Rize'de, Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Rize Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya Rize Valisi Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Vali Yardımcıları Şefik Aygöl, Mehmet Özer, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, eğitim konusunda bir sorun olduğunu ve bunun çözülmesi için herkesin bir şeyler yapması gerektiğini ifade etti.

Eğitimin uzun soluklu bir süreç olduğunu belirten Yazıcı, "Bizim sorumlu olduğumuz kesim 5 - 6 yaşlardan başlayıp üniversite çağına kadar olan bölüm. Biz bu kentte arzu ettiğimiz bir hareket yaratmak istiyoruz. Bunun yaratılabilmesi için de hep birlikte eğitimin neferleri olarak gönülden arzu etmemiz lazım. Ben il valisi olarak bu işin takipçisi olacağım. Benim bu kentteki en önemli işim bu olacak" diye konuştu.

Rize'nin eğitimle ilgili fiziki imkansızlıkların az olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Derslik sayısında ciddi bir problemimiz yok. Bir çok sorunumuz var ve bu sorunları biliyorum. Kentimizin önde gelen kurum ve kuruluşlar bize bu desteği verecek. Kendilerinin birinci vazifesi olmamasına rağmen gönülleri ile ve her şeyiyle bu alanda bize destek verecekler.  Bulunduğumuz pozisyondan rahatsızız. Bu pozisyonu değiştirmemiz gerekiyor. Yaptığımızı değerlendirme ve çıkarttığımız sonuçlarda öğrenci ile ilgili bir sorun yok. Veli ve öğretmenle eğitim kadrolarının yapacağı şeylerle öğrenci her türlü şekle girebilir. Biz bir şeyler yapacağız. Öncelikle bu işe hep birlikte sahip çıkacağız. Karadenizli velinin bu eğitimle ilgili duyarsızlığı biliniyor. Anadolu'ya göre bizim velimiz daha duyarsız. İlgili veliler için bir şeyler yapmaya gerek yok. Çocuğu ile ilgilenmeyen veli için yapabileceğimiz bir kaç basit şey var. Bütün sınıf ve rehber öğretmenler velilerimizle tek tek görüşecek."

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise, Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi'ni hayata geçireceklerini belirtti - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement