Erzurum Müftülüğü'nden Ramazan Hazırlıkları - Son Dakika
Yerel

Erzurum Müftülüğü'nden Ramazan Hazırlıkları

Erzurum Müftülüğü\'nden Ramazan Hazırlıkları

Ramazan ayı öncesi Erzurum Müftülüğü'nce yapılan hazırlıklar tamamlandı.

10.07.2012 17:27

Ramazan ayı öncesi Erzurum Müftülüğü'nce yapılan hazırlıklar tamamlandı. Erzurum'da hatim ve teravih kültürü bu sene en az 20 camide uygulanacak. Ramazan ayı dolayısıyla bütün il ve ilçe camilerinde günde en az bir kez mukabele okunacak.

Ramazan ayı boyunca bayanlara özel olarak birçok dini program yapılacağı ve vatandaşların ramazanda gün içinde ne zaman müsaitse bir sohbetin olacağı cami bulabileceği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl ilk kez uygulayacağı programla her il ve ilçenin kendine kardeş il ve ilçe seçecek. Erzurum program kapsamında kendine kardeş il olarak Erzincan'ı seçti. Bu uygulama çerçevesinde Erzincan'daki müftüler, vaizler ve vaizeler ramazanda periyodik aralıklarla Erzurum'a gelip programlara katılacaklar. Aynı şekilde Erzurum'dan da müftüler, vaizler ve vaizeler Erzincan'a gidip düzenlenen programlara katılacaklar.

Öte yandan bu sene Fıtır sadakasının da 8.5 TL olarak belirlendiği bildirildi.

Erzurum Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Ramazan kur-an ayı, oruç ayı, zekat ayı ve fıtır sadakası ayı, dolayısıyla ibadetlerin komple toplandığı bir ay. Oruç vesilesiyle biz müftülük olarak bütün il ve ilçe camilerinde günde en az bir kez mukabele okutacağız. Bayanlara özelde ramazanda birçok dini program yapılacak. Vatandaşlarımız ramazanda gün içinde ne zaman müsaitse bir sohbetin olacağı cami bulabilecek. Ramazanda bayanlara özel bütün mahallelere din hizmeti götürmeyi hedefliyoruz. Erzurum'da hatim ve teravih kültürü bu sene en az 20 camide uygulanacak. Bu camiler şehrin her yerinden orantılı olarak seçilecek ve bütün vatandaşlarımızın bu hizmeti alması sağlanacak. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum ki yoksullara yardımda ramazan ayında bir yığılma oluyor. Bu yardımlar sadece ramazan ayıyla sınırlı kalmasın bir sene boyunca düzenli yapılsa daha iyi olur" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Müftülüğü'nden Ramazan Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement