Eskişehir'de Kadın Cinayetlerine Tepki Eylemi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Kadın Cinayetlerine Tepki Eylemi

Eskişehir\'de Kadın Cinayetlerine Tepki Eylemi

Eskişehir’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerine tepki amaçlı protesto eylemi yaptı.

27.02.2015 18:26

Eskişehir'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerine tepki amaçlı protesto eylemi yaptı.

Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 30 kadın, son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Kadınlar, ellerinde bulunan afiş ve dövizlerle 'Özgecan Arslan ölümsüzdür', 'Kadın cinayetlerini durduracağız' şeklinde sloganlar attı. Grup sözcüleri, çevredeki vatandaşlara seslenerek yaşanan kadın cinayetlerine ses çıkarmalarını söyledi.

Daha sonra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına basın açıklaması yapan Burcu Aydın, Türkiye'de kadın cinayetlerinin yaş ortalamasının her geçen gün düştüğünü belitti. Aydın, "2014 yılında yaşanan kadın cinayetlerinin ise yüzde 25'i, 25 yaşının altındaydı. Özgecan Arslan cinayeti de bunlardan biriydi ve bardağı taşıran son damla oldu. Biz, Özgecan son olsun derken Hüsne'yi kaybettik, Nurdan Dutlu aramızdan ayrıldı. Toplamda 7 kardeşimizi daha kaybettik. Ancak Özgecan'ı ve bütün genç arkadaşlarımızı aramızdan alanları tanıyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kadınlar, bir süre slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Kadın Cinayetlerine Tepki Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement