Eskişehir'de Öğretmenler İlk Derse Girmeyecekler - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Öğretmenler İlk Derse Girmeyecekler

Eskişehir\'de Öğretmenler İlk Derse Girmeyecekler

Son günlerde öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarına tepki gösteren öğretmenler yarın ilk derslere girmeyecekler.

29.04.2012 13:08

Son günlerde öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarına tepki gösteren öğretmenler yarın ilk derslere girmeyecekler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, "Son zamanlarda öğretmeni hedef alan şiddet olaylarını kınıyor ve artan saldırılara dikkat çekmek için 30 Nisan Pazartesi günü İstiklal Marşı törenlerinden sonra ilk derse girmiyoruz" dedi.

Öğretmenlerin sahipsiz olduğunu iddia eden Altınkaynak, "Öğretmenlerin şiddete maruz kalması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın artan şiddet olaylarıyla ilgili sessizliğini bozmaması, öğretmenlerde adeta sahipsizlik duygusu oluştururken; son günlerde ard arda meydana gelen öğretmenleri hedef alan yaralama ve darp hadiseleri eğitimcileri çileden çıkarmıştır" diye konuştu.

Altınkaynak konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere yetkililerin son zamanlarda eğitimcilere yönelik söylemleri, Alo 147 hattı ile öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin fiili baskı altına alınmaları, okullarda disipline yönelik yaptırımların kalmaması gibi birçok husus, öğretmenleri adeta kolay hedef haline getirmiştir.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan uzman Dr. Ersin Arslan'ın, geçtiğimiz hafta uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Sağlık Bakanı'nın konuyu sahiplenerek "Sağlık çalışanlarına yapılmış saldırıyı kendime yapılmış sayarım" diye maiyetindekileri önemsemesini ne yazık ki eğitim çalışanları, kendi Bakanlığından görmemiştir. Aksine bütçe gönderilmeyen okulların yöneticileri, bağış soruşturmaları ile potansiyel suçlu gibi görülüp itibarsızlaştırılmış, öğretmenler adeta hiçbir iş yapmayan insanlar gibi değerlendirilerek örselenmiş, "eşit işe eşit ücret" düzenlemesinde de ek ödeme verilmeyip kapsam dışında tutularak, neredeyse en düşük ücret alan kamu çalışanı sınıfına indirgenmiştir. Bütün bu olup bitenlere rağmen eğitimciler fedakarlık mesleği olan öğretmenliklerinden asla taviz vermemişlerdir.

Eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda Genel Yetkili Sendika olarak öğretmenlere yönelik şiddete dikkat çekmek, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, yetkililerin ve kamuoyunun duyarlı davranmasını sağlamak ve can kayıplarına varmasından endişe ettiğimiz çirkin saldırılara dur demek için, 30 Nisan Pazartesi günü İstiklal Marşı törenlerinden sonra bir saat derse girmeyeceğiz."

(MD)

29.04.2012 12: 48: 58

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Öğretmenler İlk Derse Girmeyecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement