Fethiye Belediye Meclisinde Gergin Toplantı - Son Dakika
Yerel

Fethiye Belediye Meclisinde Gergin Toplantı

Fethiye Belediye Meclisinde Gergin Toplantı

Fethiye Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında faaliyet raporunun görüşmeleri sırasında gerginlik yaşandı.

02.04.2012 18:37

Fethiye Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında faaliyet raporunun görüşmeleri sırasında gerginlik yaşandı.

Fethiye Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın 2011 yılına ait faaliyet raporu okunup görüşülürken, Belediye Meclisi çalışma Yönetmeliğinin 22. Maddesi uyarınca hazırlanan denetim komisyonu raporu da okunup oylandı. Denetim komisyonu raporu ve Fethiye'nin MHP'li Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın faaliyet Raporunun okunup görüşülmesi sırasında AK Parti ve MHP'liler arasında gerginlik yaşandı. AK Parti Grup Sözcüsü Selahattin Kayaman MHP'li Nurkaya Gündoğdu'nun okuduğu denetim komisyonu raporunu eleştirdi.

Eleştiriler cevap veren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı "Sizi iki kez uyardım. Bana 13 yıldan buyana yapmadığım bir şeyi yaptırma. Beni üçüncü kez uyartma" diye konuştu.

AK Parti'li Selahattin Kayaman da, Denetim Komisyonu raporunu eleştirerek, "2011 yılında 45 milyon TL'lik bütçeden yatırıma 15 milyon 577 bin TL'lik yatırım yapıldığı belirtiliyor. bütçenin üçte biri yatırıma harcanmış. Gönül arzu ederdi ki, bunun tam tersi yatırıma harcanmalıydı" dedi.

MHP ve CHP'lilerin oyları ile Denetim Komisyonu Raporu kabul edilirken, AK Parti Grubu red oyu kullandı. Daha sonra Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı 2011 yılına ait faaliyet raporunu özetledi. Belediye birimlerinin yaptığı faaliyetlerden satır başları ile yapıla hizmetleri anlattı. Faaliyet raporunun okunmasının ardından Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı Meclis Başkanlığı koltuğunu oylama yapılması ve tartışılması nedeniyle Başkan Vekili Nurkaya Gündoğdu'ya terk etti. Kendisi de meclis üyelerinin arasına katıldı. MHP'li Metin Talaş Faaliyet Raporunu kabul ediyoruz derken CHP'li Atilla Türk Faaliyet Raporunun kendilerine geç ulaştığını ileri sürdü. AK Parti'li Selahattin Kayaman'ın konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Fethiye Beledye Başkanı Behçet Saatcı Kayaman'dan tarafa bakmadan konuşmasını dinlerken, Başkan yardımcılarında Mehmet Yılmaz Cesur sert konuştu. AK Parti'liler de aynı şekilde itirazda bulundu.

KAYAMAN "60 PROJEYİ BİZE TANITIN, BİZDE ÖĞRENELİM"

AK Parti Grup Sözcüsü Selahattin Kayaman, "Dispanser mevkiinin yeniden yapılması ile ilgili yatırım hakkında belediye başkanlığına bir dilekçe sunmuştuk. Bu dilekçenin gelen cevabında yatırımın 1. milyon 870 bin olduğundan rakam olarak bahsedildi. Fakat faaliyet raporu kitapçığında gördüğüm kadarıyla bu rakam 2 milyon 723 bin TL yazmakta. Acaba burada bir hesap hatası mı oldu? Bunu öğrenmek istiyoruz. Belediyemizin sitesinde ve billboardlarda 60 ayda 60 proje yazmakta. Biz proje yapılmasından memnun oluruz. Biz ilk 2009 meclis toplantısında parti grubu olarak Adnan Menderes Bulvarının ve Süleyman Demirel Bulvarının düzenlenmesini tavsiye ettik. Evet daha sonra belediye programına aldı ve düzenledi. Bunun dışında 3.Etap sahil bandı var, Dispanser sokak mevkii var, Çatalarık'ta ki düğün salonu var, kanalizasyonlar var. Gönül istiyor ki daha çok şeyler yapılsın, rakamın 3/2'si personel gideri ve cari hesap. Rakamın 3/1 ise yatırıma dönüşmüş. Tam tersi olması gerekir diye düşünüyorum. Bir dahaki dönemde belediye bunları dikkate alırsa biz destekçi oluruz. 60 projeyi bize tanıtın, ben bilmiyorum, bizde öğrenelim" dedi.

KAYAMAN "FAALİYET RAPORUNA RET OYU VERECEĞİZ"

Kayaman "Çalış plajı ve koylar ile ilgili belediye kiracı olmuş bakanlık demiş ki bu yıl vermeyeceğim, teslim et diye ihtar göndermiş. Zamanında bu teslim etme işlemi yapılmadığı için ÖÇKK sözleşmeden doğan hak ile 367 bin lira ceza kesmiş. Güya biz Fethiye belediyesi olarak halkı cezalandırmışız. Biz bu ceza ile ilgili yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışacağız. Bununla ilgili üst düzeyde gerçekleştirmeye çalışacağız. Bu olay Ak Parti yönetimi halkı cezalandırdı gibi anlatıldı. Fethiye Körfezi'ne akan 13 derenin ıslah çalışmaları çok yakın bir zaman içersinde Bakanlık tarafından başlatılacak" diyerek, eğlence vergilerinin tahsilatta düşük olmasından yakınıp faaliyet raporuna hayır yani ret oyu vereceklerini söyledi.

"BURASI DAĞ BAŞI DEĞİL. ÇOBAN BİLE YAPMAZ BUNU"

Fethiye Belediye Başkan yardımcısı M. Yılmaz Cesur meclis toplantısında Çalış plajı ve koyların teslimi ile ilgili olarak adeta patlayıp AK Parti'lileri eleştirdi. Cesur "Fethiye belediye meclisi aynı zamanda yerel yönetimin yani Fethiye'nin bir parlamentosu olmaktadır. 25 Ocak Çarşamba günü saat 11.30'da ilgili kurumdan yazı geliyor, çalış plajını ve koylarını yarın öğleye kadar teslim edin diye. Burası dağ başı değil. Çoban bile yapmaz bunu. Biz Fethiye'de bir insanın yasal olmayan bir binasını ve yerini yıkacağımız zaman en az 20 gün olmak üzere 2 ay süre veriyoruz. Lütfen bilmediğiniz konuda ahkam kesmeyin" şeklinde konuştu.

Yılmaz Cesur, zaman zaman sesini yükselterek yaptığı konuşmada başka isimler adı altında yapılan şikayetlere değindi. Fethiye Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, şunları söyledi: "Biz MHP olarak Fethiye belediyesine hiçbir zaman siyaset sokmadık. Ama AK Partili arkadaşlar sayesinde şikayet mekanizmasını öğrendik. Arkadaşlar şikayet ettiler ve ettirdiler. Bir gruba tanıdıklarına şikayet ettirdiler, takma isimlerle şikayet ettirdiler"

FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Faaliyet raporunun oylaması sırasında MHP ve CHP Grubu Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın lehine evet oyu kullanarak onaylarken, AKP Gurubu ret oyu kullandı. Böylece Saatcı'nın Faaliyet Raporunu oy çokluğu ile kabul edildi. Saatcı Belediye Meclisinde bir teşekkür konuşması yaparak,

"Demokrasilerde mutlaka konuşmalar olacaktır,

konuşmalardan dolayı gerginlikler olabilir ama seviye anlamında kırıcı kelimeler kullanılmadığından dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Selahattin Kayaman'ın konuşmasında ki bazı konuların altını çiziyorum, yaparlarsa da dediklerini teşekkür ediyorum. Biz yasayı çiğnemedik. İnsan bir kiracısını bile 6 aydan önce çıkaramıyor ve yasal prosedürleri var. İntikam alırcasına yangından mal kaçırır gibi 10 yıldır Çalış plajı ve koyları işleten bir belediyeyi hiçe sayarak 24 saat içersinde nasıl olurda teslimini istersiniz sonrada 6 ay sonra bu durumdan dolayı ceza kesiliyor. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bu cezanın bertaraf olarak iktidar partisinin mensupları olarak bir çaba içersine girerseniz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye Belediye Meclisinde Gergin Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement