Fethiye'de Dernek Yöneticilerine Hizmet İçi Eğitim - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Dernek Yöneticilerine Hizmet İçi Eğitim

Fethiye\'de Dernek Yöneticilerine Hizmet İçi Eğitim

Muğla Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından Fethiye'de faaliyet gösteren 160 derneğin yetkilileri ile personeline yönelik hizmet içi eğitim semineri başlatıldı.

20.03.2012 09:54

Muğla Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından Fethiye'de faaliyet gösteren 160 derneğin yetkilileri ile personeline yönelik hizmet içi eğitim semineri başlatıldı.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu'nda iki gün sürecek eğitim seminerinde dernek başkanları ile yöneticilere "Dernekler Kanunu" hakkında bilgiler aktarılıyor. Değiştirilen bazı maddeler hakkında bilgiler aktarılan seminerde dernek başkanları ve yöneticilerin soruları da cevaplandırılıyor.

İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci katılımcılara "Dernekler Kanunu ve Yönetmeliği, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ve Yönetmeliği ile Derneklere ait defter ve kayıtlar hakkında bilgiler veriyor.

Dernek başkan ve yöneticilerine mutlaka uyulması gereken kuralları da hatırlatan Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci,"Genel kurul çağrı metinlerinde yer, saat ve gündem mutlaka belirtilmelidir. Bunlar gazetede yayınlanmalı, üyelere elden teslim edilmeli ya da mail yoluyla ile bilgilendirme yapılmalıdır. Olağan genel kurul ile olağanüstü genel kurul hep birbirine karıştırılıyor. Hiçbir zaman olağanüstü genel kurul, genel kurulun yerini tutmaz. Tüzüğe göre belirlenen sürede tekrar seçim yapılmalıdır" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Dernek Yöneticilerine Hizmet İçi Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement