Fransız Bisikletçiler 3 Yıldır Dünya Turunda - Son Dakika
Yerel

Fransız Bisikletçiler 3 Yıldır Dünya Turunda

Fransız Bisikletçiler 3 Yıldır Dünya Turunda

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız çift Muğla’nın Marmaris ilçesine geldi.

05.03.2014 16:16

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız çift Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi. Rodos'tan Marmaris'e gelen çift Marmaris Bisiklet Derneği tarafından ağırlanıyor.

Marmaris Bisiklet Derneği'nin misafir ettiği bisikletçi çift Lionel Brunier ve Angelique Capaldi yolculuk rotasını anlattı. Fransız çift, "Haziran 2011'de dünya turuna başladık, şimdiye kadar 39 ülkeye gittik, America, Avrupa, Mısır, Avusturalia'yı dolaştık ve yine Avrupa'ya döndük. Henüz Türkiye'ye ulaştık. Birkaç haftayı burada bu güzel ülkede geçireceğiz.Buradan Bulgaristan, oradan da Fransa'ya gideceğiz. Haziran gibi fransada olmayı düşünüyoruz. Öncelikle Türkiye'de deniz yoluyla İzmir'e oradan da İstanbul'a gideceğiz. İstanbul'u görmeyi gerçekten çok istiyoruz. O yüzden oraya gideceğiz" dedi.

Çift yolculuklarının ilk yılında gittikleri Peru'dan etkilenmişler. Bisikletçi çift Peru anılarını şu sözlerle anlattı: "Sanırım Peru, yolculuğumuzun ilk yılıydı oradaki yollar çok zorlu ve dağlar çoktu fakat yolculuğumuzun geri kalanı için çok iyi bir alıştırma oldu" şeklinde konuştular.

Önce çalışıp para biriktirdiklerini söyleyen Fransız çift seyahati birikimleriyle sürdürüyor. Angelque Fransa'ya gidince mesleği olan adli polislik görevini yapmayı düşündüğünü belirtti. Marmaris Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök Fransız çifte hediye verdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fransız Bisikletçiler 3 Yıldır Dünya Turunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement