Gazipaşa Türkiye'de Bir Numara Olur - Son Dakika
Yerel

Gazipaşa Türkiye'de Bir Numara Olur

Gazipaşa Türkiye\'de Bir Numara Olur

Gazipaşa Yatçılar Turizm Kenti projesinin Gazipaşa'yı Türkiye'de bir numara yapacağını iddia etti.

03.07.2012 17:52

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan,

Gazipaşa Yatçılar Turizm Kenti projesinin Gazipaşa'yı Türkiye'de bir numara yapacağını iddia etti.

Gazipaşa Yatçılar Turizm Kenti projesinin mimarı, ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, Gazipaşa halkının desteklemesi halinde projenin çok rahatlıkla uygulanabileceğini söyledi. Gazipaşa Yat Limanı'nın işletmecisi olan Kerim Aydoğan, ilçede yatırımları olan birisi olarak Gazipaşa'nın nasıl daha iyi pazarlanabileceğini sürekli olarak düşündüğünü kaydetti. Yaptığı seyahatlerde Gazipaşa'yı Türkiye'de ve Avrupa'da bir numara yapacak bir proje fikrinin oluştuğunu belirten Aydoğan, "Bu proje uygulanırsa hem bizim bölgemizde hem de Türkiye'de bir ilk olacak. Avrupa ve Orta Doğu'da insanların bu projeyle müthiş şekilde ilgileneceğinden eminim. Dubai'de insanlar yapay adalar yaparak Allah'ın çölünü bir turizm merkezi haline getirdiler. Biz de bu projeyle Gazipaşa'yı Avrupa'da bir numara yapabiliriz" dedi.

PROJE KENDİNİ FİNANSE EDER

Projenin uçuk bir proje gibi görünse de kendini yapabilecek bir proje olduğunu ifade eden Aydoğan, "Bu projeyi yaklaşık bir yıl önce düşündük. Yaptığımız çalışma öyle yüzeysel bir çalışma değil. Tüm unsurları düşünerek rakamlar ışığında yaklaşık hesaplamalar yaptırdık. Projemizi Gazipaşa Kaymakamı ve Belediye Başkanına sunduk. Turizm Bakanlığı'na ve valiliğe de projemizi gönderdik. İnsanlara çok uçuk bir proje gibi gelebilir ama bu proje kendi kendini amorti eder. İlçeye 80 bin nüfus getirir."

ARAZİLERİN DEĞERİ 10 KAT ARTAR

Aydoğan, "Şuan dönümü yüz bin Euro'ya satılan araziler, bu proje hayata geçirilirse bir milyon Euro'ya satılır. Bu projeden sonra yapılacak olan konutlar, normal konuttan başka bir şey ifade eder. Orta Doğu ve Avrupa'da büyük pazar bulur. Gazipaşa Türkiye'nin en elit bölgesi olur. Türkiye'de şuan Bodrum konuşuluyor ama bu proje yapılırsa Gazipaşa konuşulur. Zaten Hacı Musa Çayı taştığında bu proje doğal olarak yapılıyor. Ortada olmayacak bir şey yok" diye konuştu.

Gazipaşa halkının bir projeye sahip çıkacağını belirten Aydoğan, "Halk bu projeyi benimser ve sahip çıkarsa bu proje hayata geçer. Bu proje Gazipaşa'ya farkındalık katar. Gazipaşa halkına tavsiyem bu projeye sahip çıksın ve gündemden düşürmesin. Bu takdirde bu projenin hayata geçirilmesi daha kolay ve kısa sürer. Projenin en bariz örneği Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin Fort Louderdale kentinde görülüyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazipaşa Türkiye'de Bir Numara Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement