Göl-Su Projeleri ile Tarımsal Sulamada Gelişme Sağlanacak - Son Dakika
Yerel

Göl-Su Projeleri ile Tarımsal Sulamada Gelişme Sağlanacak

Göl-Su Projeleri ile Tarımsal Sulamada Gelişme Sağlanacak

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın sulama kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılması için gayretlerinin devam ettiğini söyledi.

12.06.2013 18:22

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın sulama kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılması için gayretlerinin devam ettiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'da Göl-Su Projeleri kapsamında önemli projelerin yapımının devam ettiğini dile getirdi. Aydın, inşaatı yapım aşamasında olan, proje yapımı ihalesi tamamlanmış olup proje yapımına başlanacak projeler için gerekli merciler nezdinde ciddi ve titiz bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Başkanvekili Aydın, Adıyaman'da uygulanacak olan Göl-Su Projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Devam eden büyük su işleri ve barajların yanı sıra ayrıca Adıyaman yeni göletlerle de sulama konusunda büyük bir ivme kazanacaktır. Bu kapsamda; Adıyaman'da programa alınan Göl-Su Projeleri'ni Gölbaşı Balkar Göleti, Gölbaşı Çelik Göleti, Adıyaman-Merkez Pınaryayla Göleti, Gerger-Çifthisar Göleti, Adıyaman- Çelikhan Yeşiltepe Göleti, Sincik Arıkonak Göleti Sulaması Planlama Raporu yapımı ile Adıyaman-Merkez Akçalı 1 Göleti, Adıyaman-Merkez Akçalı 2 Göleti Adıyaman-Besni- Akpınar Göleti ve Sulaması Planlama Raporu Yapımı sürüyor. Ayrıca, Menzil Göleti Sulaması inşaatı 2011 yılında tamamlanmış olup, 2 bin 80 dekar arazi sulanacaktır. Sulama şebekesi inşaatı devam etmektedir."

Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Adıyaman'ın sulama faaliyetleri ve bu sulama faaliyetlerinden kaynaklanacak olan tarımsal ve ekonomik girdiler ilimiz için büyük önem arz etmektedir. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte büyük bir hassasiyetle takibini yaptığımız bu önemli projelerin gelişimi ve her türlü sürecini hemşerilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Göl-Su Projeleri ile Tarımsal Sulamada Gelişme Sağlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement