Halk Dansları Üçüncü Kez Sahnede - Son Dakika
Yerel

Halk Dansları Üçüncü Kez Sahnede

Halk Dansları Üçüncü Kez Sahnede

Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü'ne bağlı Devlet Halk Dansları Topluluğu 3.'üncü kez Mamaklılardan tam not aldı.

05.03.2013 10:37

Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü'ne bağlı Devlet Halk Dansları Topluluğu 3.'üncü kez Mamaklılardan tam not aldı.

Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gösteri yapan topluluk Türkiye'nin değişik yörelerine ait halk danslarını sergileyerek Mamaklılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Programa Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, Meclis Üyeleri Adem Avan, Ercan Akbaş, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mamaklıları danslarıyla büyüleyen topluluk bir sonraki gösteri için Mamaklılara 11 Nisan tarihine randevu verdi.

Genel Sanat Yönetmeni Sonya Aslan yönetimindeki topluluk, 88 kişiden oluşan kadrosuyla danslarını sergiledi. Yaklaşık 2 saat sahnede gösteri yapan topluluk Adıyaman, Ankara Seymen, Dinar, Bingöl, Trabzon ve Artvin yöresi oyunlarıyla büyük beğeni topladı. Sunuculuğunu Kültür Bakanlığı sanatçılarından Necmettin Akbel'in yaptığı ve Anadolu renklerinin Mamaklılarla buluştuğu program, Kültür Bakanlığı sanatçıları Zafer Albayrak ve Sakine Fidan'ın konseriyle son buldu. Halk Oyunlarının kültürel bir değer olarak yaşatılmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemli olduğunu belirten Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, "Mamak Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya verdiğimiz değeri her fırsatta dile getiriyoruz. Ekibi bu güzel gösteriden dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Dansları Üçüncü Kez Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement