Hatay'daki Sel - Son Dakika
Yerel

Hatay'daki Sel

Hatay\'daki Sel

Vali Lekesiz: "7 saatte metrekareye 121 kilogram yağış düşmesi sonucu bölgede büyük bir heyelan yaşandı" "Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında bölge insanının ayakta olması ve heyelanın gürültüsünü duymalarıyla büyük çoğıunluğunun evlerini tahliye etmesi, daha büyük faciayı önledi"

19.07.2013 15:34

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Dörtyol Çökek Yaylası'nda 5 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı sel ve heyelanla ilgili, "7 saatte metrekareye 121 kilogram yağış düşmesi sonucu bölgede büyük bir heyelan yaşandı" dedi.

Lekesiz, sel ve heyelanın yaşandığı Çökek Yaylası'ndaki incelemesinden sonra buradaki vatandaşara başsağlı ve "gemiş olsun" dileğinde bulundu.

Bölgenin yayla olarak kullanıldığını, 1500-2000 kişinin yaz aylarını burada geçirdiğini belirten Lekesiz, "Ota Anadolu'da Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı gibi illerde yılda mertekareye ortalama 300-350 kilogram yağış düşer. Bu bölgemizde dün gece 7 saatte metrekareye 121 kilogram yağış düşmesi sonucu büyük bir heyelan yaşandı. Bunun sonucunda 5 vatandaşımız hayatını kaybetti, 12 vatandaşımız da yaralandı. Yaralılarımızdan hayati tehlike taşıyan yok" diye konuştu.

Devletin tüm imkanlarını seferber ederek, yaraları en kısa sürede saracağını vurgulayan Lekesiz, şunları kaydetti:

"Ciddi hasar var. Bakanlarımız aradı, başbakan yardımcımızın selamlarını, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletmek istiyorum. Onlar da yapılması gereken ne varsa konuya müdahale edileceğini belirttiler. Olaydan itibaren tüm kurumlarımız birlikte hareket etti. Yaraları hep beraber sararız ama giden canları getirebilmek mümkün değil. Çok daha fazla can kaybı olabilirmiş ama olayın olduğu sabaha karşı saat 04.00 sıralarında bölge insanının ayakta olması ve heyelanın gürültüsünü duymalarıyla büyük çağunluğunun evlerini tahliye etmesi, daha büyük faciayı önledi." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'daki Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement