HDP Batman İl Örgütü Dayanışma Etkinliği Düzenledi - Son Dakika
Yerel

HDP Batman İl Örgütü Dayanışma Etkinliği Düzenledi

HDP Batman İl Örgütü Dayanışma Etkinliği Düzenledi

HDP'li vekiller Ayla Akat Ata, Sabahat Tuncel, HDP Batman ve Siirt adayları ile çok sayıda partilinin katılımıyla dayanışma gecesi düzenlendi.

11.05.2015 07:56

Dayanışma yemeğine ilgi

HDP'nin düzenlediği dayanışma yemeği ilgi gördü.

Düğün salonunda yapılan etkinliğe, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız ile Siirt Milletvekili Adayı Kadri Yıldırım, Batman Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, belediye meclis üyeleri, HDP, DBP il ilçe yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, birlik ve beraberlik adına bir araya geldiklerini söyleyerek, yapılacak olan güçlü çalışmalar ile halkların önüne konulan barajları yıkacaklarını dile getirdi.

Ardından konuşan Siirt Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Erdoğan'ın Kobane hakkında "düştü-düşecek" söylemlerini hatırlatarak, yakında Erdoğan'ın Mahabad içinde aynı söylemleri kullanırsa şaşılmaması gerektiğini söyledi.

Son olarak konuşan Sebahat Tuncel de Mahabad'ta Kürt kadını şahsında Kürdistan'ın halkına dayatılan tecavüz, zulüm ve işkenceyi kınayarak sözlerine başladı.

Tuncel, "Kürdistan topraklarını işgal edenler ve Kürt halkına yönelik benzer yöntemler kullandılar. Onların karşısında bu güne kadar mücadele eden diren Kürt Özgürlük Hareketi bu güne kadar geldi. Kadınlar şahsında tüm toplumu düşürmek isteyenler var" dedi. Yapılan konuşmaların ardından yenilen yemek ardından organizasyon son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP Batman İl Örgütü Dayanışma Etkinliği Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement