İhracatçıların Ro Ro Sevinci - Son Dakika
Yerel

İhracatçıların Ro Ro Sevinci

İhracatçıların Ro Ro Sevinci

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Mersin ile Mısır arasında başlayan ro ro seferlerinin, Ortadoğu ve Afrika kapılarını sonuna kadar açacağını belirtti.

02.05.2012 17:23

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Mersin ile Mısır arasında başlayan ro ro seferlerinin, Ortadoğu ve Afrika kapılarını sonuna kadar açacağını belirtti.

Mersin Limanı ile Mısır'ın Port Said Limanı arasında başlayan ro ro seferleri ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Ali Can Yamanyılmaz, dünyanın 2011'e, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da yaşanan siyasi kargaşalarla girdiğini kaydetti. 2010 yılı Aralık ayında Tunus'la başlayan ve 2011 yılı başında bölgenin diğer ülkelerini de etkisi altına alan kaos ortamının, bazı ülkelerde hızlı düzelirken, bazı ülkelerde hala devam ettiğine dikkat çeken Yamanyılmaz, özellikle Türkiye'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine geçiş kapısı olan Suriye'de yaşanan olayların, ekonomik ilişkileri ve bölgeye yapılan ihracatı da etkilemeye başladığını kaydetti. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, bu konuda Türkiye'nin gücünü ortaya koyarak, hiç bir durumun Türk ihracatını engelleyemeyeceğini gösterdiğini ifade eden Yamanyılmaz, Çağlayan'ın, yoğun çalışmaların ardından Mersin'den Mısır'a ro ro seferlerinin başlamasına vesile olduğunu dile getirdi.

Mersin-Port Said limanları arasında başlayan ro ro seferlerinin, ihracatçılara Ortadoğu ve Afrika kapılarını sonuna kadar açacağına ve buradaki ülkelerle sınır ülke haline getireceğine işaret eden Yamanyılmaz, "Doğu-batı arasındaki geçişi sağlayan ülke konumundaki Türkiye, kuzey-güney geçişi görevini de üstlenecek, bu sayede Mersin Limanı da önemini bir kat daha artıracaktır. Bu olumlu gelişmelerin ihracat rakamlarımıza yansıması da en büyük arzumuzdur. Bu önemli gelişmenin mimarı Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a ihracat dünyası büyük teşekkür borçludur. Ro ro seferlerinin tüm ülkemize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İhracatçılar olarak Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılı için kendilerine 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi koyduklarının altını çizen Yamanyılmaz, "Önümüze çıkan tüm engelleri ise bakanımızın önderliğinde bir bir bertaraf edip, hedefimize emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhracatçıların Ro Ro Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement