İskilip Kaymakamı Yılmaz'a Hüzünlü Veda - Son Dakika
Yerel

İskilip Kaymakamı Yılmaz'a Hüzünlü Veda

İskilip Kaymakamı Yılmaz\'a Hüzünlü Veda

Yemeğe Kaymakam Mehmet Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkanı Numan Sezer, Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Muammer Cengil, AK Parti İlçe Başkanı Ali Koçkaya, İskilip İlçe Emniyet Amiri...

30.07.2013 14:04

Kütahya'nın Gediz ilçesine atanan Çorum'un İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz onuruna veda yemeği verildi

Yemeğe Kaymakam Mehmet Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkanı Numan Sezer, Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil, AK Parti İlçe Başkanı Ali Koçkaya, İskilip İlçe Emniyet Amiri Fatih Sancak, İlçe Müftüsü İsmail Şahin, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaçmaz, İskilip Esnaf Odaları Başkanı İsmet Uslu, İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi Başhekimi Servet Süt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Gecede bir konuşma yapan İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, gideceği yerde bir İskilip sevdalısı olarak çalışacağını söyledi. Görev süresi içerisinde İskilip'i İskiliplilere sevdirmeye çalıştığını dile getiren Yılmaz, mekanları şerefli kılan o mekanda yaşayanlardır anlamındaki "şeref-ül mekan bil mekin" sözünü İskiliplilerin asla unutmaması gerektiğini ifade etti.

Bir şehrin özelliğinin içinde yaşayanlardan geldiğini kaydeden Yılmaz, " Konya'da bir Mevlana olmasaydı Konya'nın çok büyük bir manası olmazdı. Medine'de Peygamberimiz olmasaydı Medine'nin de pek bir manası olmazdı. Ülkemizde de böyle kıymetli bir çok şehir var. İskilip bunlar arasında çok öne çıkan bir şehir. İskilip'e ün veren, şeref veren toprağın altında, belki hiç birimizin bilmediği yüzlerce kişi var; Büyük zatlar var. Ben inanıyorum ve bizzat şahit oldum ki toprağın altında yatanlar olduğu kadar toprağın üstünde İskilip'i sevdirecek yaşayan, şu an bir kısmı aramızda olan çok kıymetli İskilipliler var" dedi.

İskilip'i asla unutmayacağını dile getiren Yılmaz, ilçden güzel hatıralarla ayrıldığının altını çizdi. Yapılan her çalışmada ilçenin sahip olduğu değerleri ön plana çıkarmak için çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, "Kendinize inancınızı yitirmeyin. İskilip'i sevin, kötü gününüzde ümitsizliğe düşmeyin. Bir çok şehrin sahip olmadığı potansiyellere, imkanlara sahipsiniz. Biz beş yıl boyunca bunları ön plana çıkarmaya çalıştık. Tabii ki tek başımıza değil, bir ekip olarak bunu yapmaya çalıştık. Bu ekibe sayın Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve İskilip halkı dahildir. İskilip'in güzelliklerini ön plana çıkarmaya çalıştık. Bunlar unutulmasın. Yaptığımız işlerin inşallah devamı gelmeli. İskilip daha güzel şeyleri hak ediyor. İskilip toprağın altında ve üstündekileri ile kıymetli bir şehir. Ülkemizde tanınan bilinen bir yer. Biraz daha ilgilenilirse, üstüne düşülürse ileriki yıllarda çok daha tanınmış olarak çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Görev süremiz içerisinde kalbini kırdığımız, üzdüğümüz arkadaşlarımız varsa haklarını helal etsinler. ekmeğini yediğimiz suyunu içtiğimiz arkadaşlarımız haklarını helal etsinler. Gittiğimiz yerde de İskilip sevdalısı olarak çalışmalarımız devam ettireceğiz. Gittiğimiz yerde hepinize gönlümüz ve kapımız açık" diye konuştu.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer ise, Kaymakam Mehmet Yılmaz'la birlikte ilçede başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi. Yılmaz'ın kaymakamlıktan önce iyi bir dost, iyi bir arkadaş, iyi bir ağabey olduğunu dile g etiren Sezer, İskilipliler olarak Yılmaz'ın yerinin doldurulamayacağını dile getirdi.

Gecenin sonunda İskilip Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle İskilip'in fahri hemşehrisi ilan edilen Kaymakam Mehmet Yılmaz'a Belediye Başkanı Numan Sezer tarafından hemşehrilik beratı verildi. Kaymakam Yılmaz'ı her zaman bir İskilipli olarak göreceklerini söyleyen Sezer, Yılmaz'a yeni görev yerinde başarı diledi. İskilip'teki restorasyon çalışmalarının başlamasında ve İskilip'in Tarihi, Kültürel değerlerinin ortaya çıkmasında öncülük eden İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz'ın adı İskilip'te restorasyonu yapılan konaklardan birine verilecek. Belediye Başkanı Sezer, konağın açılışını da gerçekleştireceklerini belirterek, "Kaymakamımızı kendi adıyla açılan konağın açılışına davet edeceğiz" diye konuştu.

Yemekte ayrıca Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mürsel Kayış, Evlik köyündeki Akşemseddin tarafından yapılan ahşap caminin maketini hediye etti. Akşemseddin'in camisi ve çilehanesinin restorasyonunun yapılmasını sağlayan Kaymakam Yılmaz'a teşekkür eden Kayiş, Akşemseddin'in camisinin ömrünün Kaymakam Mehmet Yılmaz sayesinde en az 600 yüz yıl uzatıldığını açıkladı.

Kaymakam Yılmaz da caminin restore edilmesinde emeği geçen ustalara teşekkür etti. İskilip Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Yılmazcan ise Yılmaz'a bir teşekkür plaketi verdi. Teşekkür plaketini verirken duygulanan Yılmazcan gözyaşlarını tutamadı. Bir zamanlar İskilip'in büyük eksikleri arasında olan Engelliler Derneği'nin Eczacı Özden Sak ve bazı hayırseverlerin gayretleriyle kurulduğunu hatırlatan Kaymakam Yılmaz, şu an derneğin başında olan Mustafa Yılmazcan ile birlikte derneğin engelleri kaldırmaya devam edeceğini söyledi. İskilip Esnaf Odaları Başkanı İsmet Uslu da Kaymakam Yılmaz'a hediye verenler arasındaydı. Uslu Yılmaz'a İskilip'te yaptığı başarılı çalışmaları takdir eden bir plaket verdi. Son olarak Seyirtepe Tesisleri işletmecisi Havva Bodur, Kaymakam Mehmet Yılmaz'a İskilip hatırası olarak dolma kazanı ve lengerden oluşan İskilip Dolması setini hediye etti.

Kaymakam Mehmet Yılmaz gibi önümüzdeki günlerde İskilip'ten ayrılacak olan İlçe Müftüsü İsmail Şahin ve Emniyet Amiri Fatih Sancak da İskiliplilere veda etti. İskilip'e gelirken büyük bir mutlulukla geldiğini söyleyen İlçe Müftüsü İsmail Şahin, İskilip'te bulunduğu süre içerisinde ellerinden geldiği kadar güzel işler yapmaya çalışarak din hizmetlerini belli bir düzeye getirdiklerini söyledi.

Şahin kendisinden sonra İskilip'e gelecek olan müftünün güzel işleri devam ettireceğine inandığını söyledi. Emniyet Amiri Fatih Sancak ise iki yıldır İskilip'te bulunduğunu ve bu süre içerisinde en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştığını belirtti. Konuşmaların ardından Şahin ve Sancak'a Belediye Başkanı Numan Sezer tarafından İskilip kapısı hediye edildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İskilip Kaymakamı Yılmaz'a Hüzünlü Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement