İzmir'de İlki Düzenlenen Rotary Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

İzmir'de İlki Düzenlenen Rotary Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu

İzmir\'de İlki Düzenlenen Rotary Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl ilki düzenlenen Rotary Tiyatro Ödülleri, görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

01.05.2014 10:45

Bu yıl ilki düzenlenen Rotary Tiyatro Ödülleri, görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İzmir Devlet Tiyatrosu eski Müdürü, duayen sanatçı Fikret Tartan'a verilen jüri özel ödülünü alan eşi Melek Tartan'ın gözyaşları geceye damgasını vurdu.

Türkiye'de Rotary çatısı altında bir ilk gerçekleşti. Bostanlı Rotary Kulübü yıl içinde tiyatro oyunlarını mercek altına aldı. 2013-2014 sezonu boyunca İzmir'de sahnelenen 30 oyun, Bostanlı Rotary Kulübü Sanat Komite Başkanı ve Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Rüçhan Gürel'in başkanlığındaki 11 kişilik jüri tarafından izlendi. Bir yıllık titiz çalışma neticesinde ödenekli tiyatrolar ve özel tiyatrolar olmak üzere iki ayrı grupta 16 kategoride ödül alacak isimler belirlendi. Tiyatronun inanılmaz ve zorlu yolculuğuna değer katan 29 isim, 2 oyun ve bir özel tiyatro ödüle layık görüldü.

Han Tiyatrosu Ünal Gürel Sahnesi'nde düzenlenen Rotary 1.Tiyatro Ödül Töreni, İzmir'in sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Gecede en başarılı kadın ve erkek oyuncu, en başarılı yardımcı kadın ve erkek oyuncu, prodüksiyon, yönetmen, dramaturg, sahne müziği, koreografi, ışık tasarımı ve kostüm tasarımı, dekor ve umut vaad eden genç oyuncu dallarında ödül verildi.

Bostanlı Rotary Kulübü Başkanı Berkay Eskinazi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hepiniz milletvekili, bakan, cumhurbaşkanı olabilirsiniz ancak sanatkar olamazsınız" sözleriyle sanatın 'vazgeçilmez' olduğuna dikkat çekti. Eskinazi,"Sanat bizim can damarımız, sanatçılarımız ise renklerimiz. Onlar bizim ruhumuz, vicdanımız, hem aklımızın hem kalbimizin sesi. Tiyatroya emek verenlerin her zaman destekçisi olacağız. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Rotary 1.Tiyatro Ödülleri'nin uzun yıllar devam etmesini diliyorum" dedi.

Jüri Başkanı Rüçhan Gürel ise Bostanlı Rotary Kulübü'nün sanatçı üyesi olmaktan dolayı çok gururlu olduğunu belirterek, "Sanata ve sanatçıya destek verenlere bir kez daha teşekkür ediyorum, perdeler hiç kapanmasın" diye konuştu.

YILIN OYUNLARI

Bu sezona damgasını vuran 2 oyun ödül aldı. İzmir Devlet Tiyatrosu'nun (İDT) sahnelediği 'Son Çığlık' oyunu ile Yenikapı Tiyatrosu'nun "İsyan" adlı oyunu en başarılı prodüksiyon ödülüne layık görüldü.

EN BAŞARILI YÖNETMEN

Ödenekli tiyatrolarda İDT'den Ayşe Emel Mesçi "Son Çığlık" oyunuyla En Başarılı Yönetmen ödülünü aldı. Aynı ödüle özel tiyatrolar grubunda Han Tiyatrosu'ndan "Çirkin" adlı oyunla Semih Çelenk aldı.

EN BAŞARILI KADIN OYUNCU

Yılın kadın oyuncuları ise Ceyhan Gölçek ve Yasemin Şimşek Tüzün oldu.

İDT'den Gölçek "Vişne Bahçesi"ndeki performansıyla, Yeryüzü Sahnesi'nden Yasemin Şimşek Tüzün ie "Gitme Aklım Sende Kalır" oyunundaki performansıyla en başarılı kadın oyuncu ödüllerinin sahibi oldu.

EN BAŞARILI ERKEK OYUNCU

İzmir Devlet Tiyatrosu'ndan Ozan Yıldırım Son Çığlık'taki performansıyla ödenekli tiyatro kategorisinde en başarılı erkek oyuncu seçildi. Özel tiyatro grubunda ise Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu'ndan Yılmaz Tüzün "Hayvanat Bahçesi" oyunundaki performansıyla aynı ödüle layık görüldü. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de İlki Düzenlenen Rotary Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement