İzmir'de Travma Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Travma Çalıştayı

İzmir\'de Travma Çalıştayı

İzmir’de İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde kamu ve özel hastane yönetici ve uzmanlarının katılımıyla düzenlenen Travma Çalıştayı’nda ölüm ve sakatlanmalara yol açan travma durumlarında tanı ve görüntülemede erken davranmanın önemine dikkat çekildi.

14.12.2013 15:49

İzmir'de İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde kamu ve özel hastane yönetici ve uzmanlarının katılımıyla düzenlenen Travma Çalıştayı'nda ölüm ve sakatlanmalara yol açan travma durumlarında tanı ve görüntülemede erken davranmanın önemine dikkat çekildi.

Çalıştayda uzmanlar, kafatası travması (kranyum), acil tıp, beyin cerrahi, radyoloji açısından travma vakalarına müdahale ile görüntüleme yöntemlerini ele aldı. Travma ve görüntüleme yöntemlerine yönelik yaklaşımlar değerlendirildi.

TRAVMALAR ÖLÜM VE SAKATLANMALARIN NEDENİ

Çalıştayda konuşan Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Gökhan Akbulut, Türkiye'de ölüm ve sakatlanmaların en büyük nedeninin travmaya bağlı nedenlerden kaynaklandığını söyledi.

TRAVMADA GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMLERİ, TANI VE TEDAVİ ÖNEMLİ

Travmada görüntüleme yöntemlerinin tanı ve tedaviyi önemli ölçüde etkilediğini belirten Prof. Dr. Akbulut, travmaların bu sonuçları vermemesi için acil ve doğru müdahalenin önemine dikkat çekti ve "Bu çalıştayla birçok soruya hep birlikte yanıt arayacağız. Dünyada ve ülkemizde bir halk sağlığı problemi olan travmaya yaklaşım tedavi ve çözüm önerileri konusunda katkı koyan herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Başhekim Prof. Dr. Gökhan Akbult, çalıştayın sonuçlarının kitap haline getirileceğini ve travmalara acil ve doğru müdahaleyle ilgili uygulamalı kurs düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Sonuçlarını kitap olarak yayınlamayı ve uygulamalı kurs düzenleme yi düşündüklerini ifade ederek destek veren kuruluşlara ve tüm katılanlara teşekkürlerini sundu.

Çalıştaya özel hastanelerde görevli uzmanların yanı sıra 112 Acil Servis Hizmetleri Merkezi (ASHM), Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, 112 ASHM ve Manisa KHB Genel Sekreterliği, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül, Celal Bayar, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir'in dört büyük hastanesi olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İKÇÜ, Bozyaka, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları hastanelerinde görevli uzmanlar ve yöneticiler katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de Travma Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement