İzmir'de Yaşayan 3 Bin Öreylerli Dernek Kurdu - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Yaşayan 3 Bin Öreylerli Dernek Kurdu

İzmir\'de Yaşayan 3 Bin Öreylerli Dernek Kurdu

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Öreyler beldesinden işsizlik yüzünden göç eden 3 bin dolayındaki vatandaş, yaşamlarını sürdürdükleri İzmir Bornova'da kendi aralarında dayanışmayı sağlamak amacıyla Öreyler Beldesi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma...

06.04.2013 14:45

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Öreyler beldesinden işsizlik yüzünden göç eden 3 bin dolayındaki vatandaş, yaşamlarını sürdürdükleri İzmir Bornova'da kendi aralarında dayanışmayı sağlamak amacıyla Öreyler Beldesi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma adı altında bir dernek kurdu.

Dernek Başkanı Hüseyin Ünsal, İzmir'de yaşayan hemşerilerini bir arada toplamak ve sorunlarını paylaşmak maksadıyla kurdukları derneğin Kazım Dirik Mahallesi 185 sokak 38/A numaralı binanın zemin katında hemşerilerine ekonomik, sosyal ve kültürel konularda hizmet sunduklarını bildirdi. Hafta sonları başta olmak üzere akşamları dernek binasında bir araya gelerek hem İzmir'deki hem de memleketlerinde geride bıraktıkları ailelerin sorunlarına birlikte çözüm aradıklarını ifade eden Başkan Ünsal, çalışmalardan son derece memnun olduklarını söyledi.

Yaşamlarını sürdürdükleri İzmir'de memleketleri Simav Öreylerin kültürünü de yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Dernek Başkanı Ünsal, sosyal ve kültürel amaçlı gerçekleştirdikleri toplantılarda yörelerine ait halk oyunlarını oynadıklarını ve unutulmaya yüz tutmuş bazı gelenek ve göreneklerini de yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. İzmir'de sayıları 30 bini bulan Simavlının yaşadığına vurgu yapan Başkan Ünsal, şunları söyledi:

"Simav son yıllarda en büyük göçü İzmir'e verdi. Hemşerilerimiz İzmir'de yaşadıkları sorunlarına çözüm bulabilmek için çeşitli dernekler adı altında bir araya gelmeye çalışıyor. Ancak içlerinde en derli toplu olanı bizim kurduğumuz Öreyler Beldesi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'dir. Amacımız en kısa sürede hemşerilerimizin kurduğu dernekleri de bizim derneğimizin çatısı altında toplayarak bir bütünlük ortaya koymak istiyoruz. Bu şekilde daha güçlü olacağımıza inanıyoruz."

İzmir'de görev yapan yerel ve siyasi yöneticilerin kendilerine çok büyük bir ilgi gösterdiğine vurgu yapan Başkan Ünsal, "İzmir'de yaşayan hemşerilerime sesleniyorum. Çözemediğiniz bir sorununuz olduğu takdirde haftanın 7 günü açık tuttuğumuz Bornova Kazım Dirik Mahallesi 185 sokak 38/A numaralı dairenin zemin katında hizmet sunan lokalimize gelmeniz yeterli" şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Ünsal ayrıca, kendilerine her konuda yardım eli uzatan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır başta olmak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Öreğler Belediye Başkanı Özden Akçay ve adını sayamadığı İzmir'deki tüm belediye başkanlarına teşekkür ettiğini bildirdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de Yaşayan 3 Bin Öreylerli Dernek Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement