Kadim Kent Kayseri Günlerinde Talas Rüzgârı - Son Dakika
Yerel

Kadim Kent Kayseri Günlerinde Talas Rüzgârı

Kadim Kent Kayseri Günlerinde Talas Rüzgârı

Ankara Ticaret Odası Congresium'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açılışını gerçekleştirdiği Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günleri'nde tarihi doku ve kültürel varlıklarıyla zengin Talas farklı rüzgar estirdi...

18.10.2012 18:43

Ankara Ticaret Odası Congresium'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açılışını gerçekleştirdiği Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günleri'nde tarihi doku ve kültürel varlıklarıyla zengin Talas farklı rüzgar estirdi.

Talas Belediyesi,

tarihi ve modern Talas'ı fuarda en iyi yansıtan, herkesin beğenisini kazandığı 80 metrekarelik çok özel bir stant hazırladı. Tarihi Okutan Konağının siluetinin yansıtıldığı stant, tüm ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Kayseri'nin Türkiye ve dünyaya tanıtıldığı tanıtım günlerinin açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Talas standının büyük beğeni topladığını belirterek şunları söyledi:

"Her şeyden önce çok güzel bir ortam var. Şehrimizin dışarıda tanıtılmasında en kapsamlı organizasyonlardan biri. Şehrimizi yansıtacak çok önemli kurumlar, firmalar buradalar. Bu fuarlar bilinmeyi, ve insanların aradığı şeyleri bulmasını sağlıyor. Ayrıca hemşerilerimizin aidat duygusunda sahip olduğu gelişleri görmesini yansıtıyor. Kayseri'deki güzel gelişmelerin kamu ve özel sektörün tamamının sunumları var. Bu organizasyon yönünü turizme de çeviren Kayseri'ye çok ciddi katkı sağlayacaktır. Bu açıdan bu fuarı çok önemsiyoruz. Arkadaşlarımız çok güzel hazırlık yaptılar teşekkür ediyorum. Biz burada tarihimizi, turizmimizi, modern ve kültürel Talas'ımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Standımız çok da beğeni topluyor. Bu da bize büyük mutluluk veriyor. Bunu başlangıç sayıp periyodik olarak devam ettirmemiz gerekir. Bugün Ankara'da olur, yarın İstanbul'da olur ya da Paris'te olur. Sadece ülke içinde sınırlandırmamalıyız. Çünkü pazarlamalar sahip olduğunuz tüm potansiyellerinizi tanıtmayla böyle olur"

Kayseri'nin bir önceki valisi Mevlüt Bilici, Kayseri'nin çok özel bir şehir olduğunu, Talas'ın da Kayseri'nin çok özel bir yeri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bunu sadece ben değil herkes söylüyor. Tarihi bir bölge. Belediye başkanımız da onu ortaya çıkarmak için çok özel çaba sarf ediyor. Kendisini tebrik ediyorum. Diğer taraftan Ali Dağı'ndaki yamaçparaşütü, yelkenkanat gibi hava sporları etkinlikleri söylememe gerek yok. Bütün Türkiye biliyor. Gerçekten tam bir kent"

Kayseri Tanıtım Günleri, 21 Ekim 2012 Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak.

(SK)

18.10.2012 18: 16: 21

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadim Kent Kayseri Günlerinde Talas Rüzgârı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement