'Kara Perşembe''de 221'inci Hafta - Son Dakika
Yerel

'Kara Perşembe''de 221'inci Hafta

\'Kara Perşembe\'\'de 221\'inci Hafta

Kayapınar Belediyesi çalışanları tarafından her hafta düzenlenen "Kara Perşembe"nin bu hafta 221'incisi gerçekleştirildi

19.06.2014 22:54

Diyarbakır'ın Merkez Kayapınar Belediyesi çalışanları cezaevinde tutuklu bulunun eski Belediye Başkanları Zülküf Karatekin ve siyasetçiler için yaptıkları "Kara Perşembe" eyleminin 221'incisini gerçekleştirdiler.

Belediye hizmet binası önünde yapılan eyleme Kayapınar Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Aydın, Fatma Arşimet, Dicle Kent Halk Meclisi üyeleri, KCK davasından tahliye olan Sabahattin Dinç, Celal Yoldaş, Barış Anneleri, Tüm-Bel-Sen, Genel-İş sendika yöneticileri, meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Eylemde açıklama yapan Kayapınar Dicle Kent Halk Meclisi Sözcüsü Şerif Başol, "Siyasi soykırım operasyonları tek amacı Kürt hareketini bitirmekti. Ancak halkın sahiplenmesi ve direnişi, aynı şekilde cezaevlerine konulan arkadaşların iradeli direnişi tüm bu oyunları boşa çıkartmıştır. Rojava, Lice ve Mesken'de halkımızın göstermiş olduğu direnişi selamlıyoruz. Bu direnişlerle yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz" dedi.

Açıklama beş dakikalık oturma eylemiyle son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Kara Perşembe''de 221'inci Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement