Karabük'te "Ermeni Tehciri ve Ermeni Mezalimi" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Karabük'te "Ermeni Tehciri ve Ermeni Mezalimi" Konferansı

Karabük\'te "Ermeni Tehciri ve Ermeni Mezalimi" Konferansı

Azerbaycan Kadın Hukukları Müdafaa Cemiyeti Başkanı Halilova: "Bizi yok edemediler, neden? Türkiyemiz var. Büyük devletler bunu anladılar.

10.05.2014 20:00

Maturidi Yesevi Otağı İlmi ve Kelami Araştırmalar Derneği tarafından "Bir Türk tarihi sorgulaması, Ermeni tehciri ve Ermeni mezalimi" konulu konferans düzenlendi.

Azerbaycan Kadın Hukukları Müdafaa Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hanım Halilova, Safranbolu Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, Ermenistan'da 3 milyon Ermeni'nin olduğunu ama buna rağmen bütün dünyanın onları desteklediğini söyledi.

"Ermeni kimdir? Ruslar onların arkasından çekilsin,kadınlarımla gidip o topraklarımızı bir gün içinde geri alırım" diyen Halilova, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizi yok edemediler, neden? Türkiyemiz var. Büyük devletler bunu anladılar. Şuanda bütün baskılar Türkiye üzerindedir. Ermenilerin arkasında ya batı ülkeler ya da Rusya var. Biz her zaman savunuyoruz kendimizi. Ermeniler hem suçlu hem güçlü. 1914 yılında Ruslar bütün Van'ı, Bitlis'i işgal ediyor, yıllarca komşu yaşayan Ermeniler o bölgede bütün Türkleri öldürmeye başlıyorlar. Benim annem Van Ercişlidir öz ve öz Türk'tür. Ermeniler Erciş'e girdiklerinde oradaki insanları öldürdüler. İlk benim dedemi öldürdüler." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karabük'te 'Ermeni Tehciri ve Ermeni Mezalimi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement