Karikatürist Lütfi Küçük, Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Karikatürist Lütfi Küçük, Kabri Başında Anıldı

Karikatürist Lütfi Küçük, Kabri Başında Anıldı

Karikatürist Lütfi Küçük, ölümünün 12'nci yılında Marmaris'teki mezarı başında anıldı.

07.05.2013 16:05  Güncelleme: 16:06

Karikatürist Lütfi Küçük, ölümünün 12'nci yılında Marmaris'teki mezarı başında anıldı.

Küçük'ün ailesi ve dostlarının katıldığı anma töreninde ünlü karikatüristin Marmaris Şehir Mezarlığındaki kabrine çiçek bırakıldı. Törende daha sonra Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

Yerel tarih araştırmacısı Erol Uysal, törende yaptığı konuşmada, arkadaşı olan Küçük'ün Marmaris'in tanıtımına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Küçük'ün ilçe için tarihi bir şahsiyet olduğunu belirten Uysal, "Marmaris'in simgesi olan 'istiridye kabuğu' şeklindeki dünya figürünün içinden çıkan inci, Küçük'ün eseriydi. Bu eserin büyük bir heykeli ilçemizin girişine dikildi. Belediye tarafından sezon başında yenilenen heykel güzel bir görüntü sergiliyor ve ilçeye gelen Marmaris'i sevenleri karşılıyor" dedi.

Ölüm yıl dönümünde sade törenlerle anılan Küçük için bu yıl ilk kez Marmaris Belediyesi tarafından karikatür yarışması ve karikatür sergisi düzenlendiği belirtildi. Turizm konulu yarışmada dereceye girenlere anma gününde ödüllerinin verileceği ve katılan eserlerin Kültür ve Sanat Evi'nde sergileneceği kaydedildi.

Bu arada sergide Küçük'ün bazı eserlerinin de yer alacağı öğrenildi.

-Lütfi Küçük kimdir-

Akbaba dergisinde, 1963-1968 yıllarında karikatür çizen Küçük, 1963'te Bulgaristan'ın Sofya kentinde "portre karikatürü çizme" yarışmasında birinci olmuştu.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin yıl dönümü dolayısıyla 1997'de Fransa'da düzenlenen karikatür yarışmasında birincilik elde eden Küçük, 1980'de de Avrupa Turizm Birliği'ne üye 46 ülkeden katılan 139 sanatçı arasından birinciliği kazanmıştı.

Bir dönem Anadolu Ajansı'nın Isparta muhabiri olarak görev de yapan Küçük, yaşamını sürdürdüğü Marmaris'te akciğer kanseri sonucu 2001'de 56 yaşındayken hayatını kaybetmişti. - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karikatürist Lütfi Küçük, Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement