Kartepe’nin Muhtarları Sedaş’a Dertlerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Kartepe’nin Muhtarları Sedaş’a Dertlerini Anlattı

Kartepe’nin Muhtarları Sedaş’a Dertlerini Anlattı

"Enerjinin Kullanımında Yaşanan Sorunlar ve Öneriler" Konulu Toplantılara Kartepe'de de Mahalle ve Köy Muhtarlarının Katılımı ile Devam Edildi.

30.03.2011 16:05

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın hazır bulunduğu toplantıda muhtarlar Sedaş'a dertlerini aktarma imkanı buldular.

Kartepe Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda 4. etabı yapılan toplantıda Kocaeli Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, SEDAŞ Kocaeli İl Sorumlusu İsmail Söğüt ve Kartepe'nin muhtarları hazır bulundu. Toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Kılıçaslan, amaçlarının enerji kullanımında yaşanan sorunların tespiti olduğuna dikkat çekerek bu tip toplantıların tüm ilçelerde devam edeceğini açıkladı.

Vatandaşların elektrik kesintileri ve sokak aydınlatma şikayetleri nedeniyle belediyeye geldiğini belirten Başkan Karabalık ise, "Geçtiğimiz aylarda Kartepe'de Sanayi Bakanımız Nihat Ergün'ün katılımıyla yapılan toplantıdan sonra SEDAŞ bakım çalışmalarına hız vermiştir. Biz vatandaşlarımızın taleplerini haklı ve yerinde görüyoruz. Ancak bir takım sıkıntılar var, onu da SEDAŞ yetkilileri çözecektir" dedi.

Muhtarlara söz vermeden önce genel bir değerlendirme yapan SEDAŞ Kocaeli İl Sorumlusu Söğüt, tüm ilçelerde bulunan muhtarların genel sorunlarına değinerek, "Ortak problem haline gelen en önemli sıkıntınız tek faturada enerji kesilmesinin getirdiği zorluktur. Buna sebepte maaş ödeme farklılıklarının dönemsel olması ve fatura tahakkuklarında engel oluşturmasıdır. Coğrafi olarak Kartepe İlçemiz geniş bir alana sahiptir bu sebeple enerji nakil hatlarımızdaki bakımların periyodik olarak yapılması önem arz etmektedir. Bizler arıza ekiplerimizin sokak aydınlatma tarama çalışmalarını ve bakım çalışmalarını çoğu kez yerinde inceliyoruz ve geçtiğimiz yıllara oranla enerji kesilmelerini önlemekteyiz. Elektrik kesintilerinin asgari düzeye indirilmiş olması bu çalışmaların yerinde yapıldığının göstergesidir" diye konuştu.

Toplantıda söz alan Pazarçayır Köy Muhtarı Remzi Güler, köy trafosunun yetersiz geldiğini belirterek, "Köylerimizde elektrik yeterli değildir. Her kış kesintiler yüzünden sorun yaşamaktayız ve elektrikli cihazlarımız hasar görmektedir. Biran önce köylerde gerekli çalışmaların yapılarak trafoların gücünün yükseltilmesini istiyoruz" dedi. Marmara Mahalle Muhtarı İsmail Bayram Taban ise SEDAŞ görevlilerine adeta dert yanarak, "Bizler elektrik görevlilerini ya kesmeye geldiklerinde yada sayaç okumaya geldiklerinde görüyoruz daha başka gördüğümüz yok bu sorunlara acilen çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Ağaç direklerin beton direklerle değiştirilmesi, sokak aydınlatmaları ile ilgili yapılan ihbarlara zamanında müdahale edilmesi ve yapılacak çalışmalarda muhtarlarla koordineli olunması gibi ortak önerilerin sunulduğu toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Kartepe’nin Muhtarları Sedaş’a Dertlerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement