Kdz. Ereğli Tso, Nakliye Şirketi Kuruyor - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli Tso, Nakliye Şirketi Kuruyor

Kdz. Ereğli Tso, Nakliye Şirketi Kuruyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, kamyoncu esnafını bir araya getirerek Ereğli Birlik A.Ş. adı altında nakliye şirketi kurduklarını söyledi.

29.01.2014 17:39

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, kamyoncu esnafını bir araya getirerek Ereğli Birlik A.Ş. adı altında nakliye şirketi kurduklarını söyledi.

Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ilçedeki ekonomik gelişmeleri değerlendirmek üzere oda binasında basın toplantısı düzenledi. Ereğli OSB'de görece geldiklerinde 600 olan çalışan sayısının şu anda 730'a çıktığını ve hedefin toplamda 5-6 bin istihdam olduğunu söyleyen Tetiker "Organize Sanayi Bölgesinde boş parselimiz kalmamıştır. Kurulduğu günden bu yana spekülasyonlarla karşılaştık sonuçta çok şükür OSB'nin yerleşimini dahi parsellerini dahi tahsis ettiğimiz için beklentimiz orada işçi sayısını arttırmak. Bilindiği gibi biz görev geldiğimiz zaman 600 sayısı 730 civarındadır. Bu sayı giderek de artabilir. Bu beklenti içerisinde olduğumuz 2 bin rakamlarını yakalayabiliriz. Esas beklentimiz 5-6 bin işçimizin istihdam edilmesi bu da 2015 yılı içerisinde teknolojiye dayalı fabrikalar olmasına rağmen belki güçlük çekebiliriz ama bu sonuçlara ulaşmak istiyoruz. OSB bir umut oldu" dedi.

Konuşmasını Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) yönetimine eleştirilerde bulunan Tetiker, kurumun OYAK'a devrinin ardından ilçeye her hangi bir yatırım yapmadığını ifade etti. ERDEMİR'in Ereğli'ye yatırım yapmasını isteyen Tetiker şunları söyledi; "Erdemir'in kesinlikle Ereğli'ye sıcak bakması lazım. Bundan sonraki düşüncelerinde yatırıma yönelik neler yapacağını süratle dile getirmesi, bize göstermesi lazım. Biz burada ticaret sanayi odası olarak kaç para verdiyse Erdemir, sen bu devletten parayı al bunu da yapabiliri, 3 milyar dolar verdiysen devlete, biz devlete geri ödetelim Ereğli kan kaybetmiş, dibe vurmuş. İcra dosyası şu kadar diyenler Erdemir'i sorgulayamaz. Neden? Şahsi menfaatleri bir kenara bırakıp bu konuşulmalı. Erdemir yatırım yapmalı. İstihdam halinde sorunların çözülmesi gerekir. 2 milyon kapasiteyi yabana atmayın. Burası 5.5 milyona çıktığında burada en az 5-6 bin kişi daha çalışır. Bakıyoruz feryat! Bunların hepsi suni feryattır. İskenderun'da dünyanın yatırımı yapıldı. Burada tek bir çivi çakılmıyor. Tüccarın elindeki işleri kendisi yapmaya kalkıyor. Bu Ereğli'ye yapılmış bir zulümdür. Biz ekmek mücadelesini yıllardır veriyoruz. Bu koltukta ben ilk defa oturmuyorum. Ekmek kavgasında birlikte olalım."

Kdz. Ereğli TSO olarak 13 Ocak ve 28 Ocak 2014 tarihlerinde yük taşımacılığı yapan kamyoncu esnafı ve nakliye şirketi yetkilileri ile iki ayrı toplantı yaptıklarını ve nakliye şirketi kurma kararı aldıklarını belirten Tetiker, Sanayi bakanlığından çıkacak izni beklediklerini dile getirdi. Tetiker açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; "Tüm nakliyecileri topladık. Toplantıların sonucunda bir şirket kuruyoruz. TSO başkanlığında Ereğli Birlik A.Ş. olarak devam edeceğiz. Sanayi Bakanlığı ile yazışmalarımıza başladık, bunun iznini bekliyoruz. İzin geldiğinde bu şirketi kurarak kendi kamyoncularımızı sahipleniyoruz. Üye sorunlarının çözümü noktasında oda olarak elimizden gelen tüm desteği vermeye çalışıyoruz."

Bülent Ecevit Üniversitesi'ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Fakültesine sosyal tesis yapımı çalışmalarında sona gelindiğini hatırlatan Tetiker, Şubat ayı içerisinde bu tesisin açılışını yapacaklarını ifade etti. Tetiker, Ereğli'de ki limanların kapasitesinin yüzde 60 oranında boş olduğu ve ilçenin bir limana ihtiyacı olmadığı tezini savunan Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur ile Deniz Ticaret Odası Kdz. Ereğli Şube Başkanı İrfan Erdem'i eleştirdi. Ereğli'nin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesinin de liman olduğunu savunan Tetiker "

"Ereğli'nin en büyük ihtiyacı limandır. Israrla devam ediyoruz. Ereğli'nin olmazsa olmazı limandır. Burada arkadaşlarımızın dile getirdiği muhalefetlerde vardır, sözümüz yok. Çelişkilerle doludur muhalefet. OSB'de yapılan işlemler belli. Biz niye gidelim başka liman arayalım? Burnumuzun dibinde tersaneler bölgesinde bir taşla 2-3 kuş vuralım diyoruz" şeklinde konuştu.

Tetiker toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. DTO Kdz. Ereğli Şube Başkanı İrfan Erdem'in basında yer alan açıklamalarını slayt ile gazetecilere izlettiren ve açıklamaların çelişkilerle dolu olduğunu söyleyen Tetiker, bu slaytların yer aldığı dosyayı kendilerine dağıttı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli Tso, Nakliye Şirketi Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement