Kerkük Hoyratları Bilecik'te Söylendi - Son Dakika
Yerel

Kerkük Hoyratları Bilecik'te Söylendi

Kerkük Hoyratları Bilecik\'te Söylendi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen sempozyumda Irak Türkmen edebiyatı masaya yatırıldı.

19.05.2012 14:45

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen sempozyumda Irak Türkmen edebiyatı masaya yatırıldı.

Rektörlük Konferans Salonu'nda iki gün süren "Irak Coğrafyasında Türk Varlığı ve Kültürü Sempozyumu"na çok sayıda akademisyen katıldı. Dün 4 oturum yapılırken, bugün saat 9.00'da başlayan 5. oturumda ise Irak Türkmen şairleri ve şiirleri ele alındı. Başkanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Suphi Saatçi'nin yaptığı oturuma Trakya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, aynı üniversiteden Yrd. Doç .Dr. Cumhur Ün, Kırklareli Üniversitesi'nden okutman Duygu Dalbudak,Trakya Üniversitesi'nden Dr. Çağdaş Albayrak, aynı üniversiteden Dr. Uğurtan Yapıcı konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyumun "Irak Türkmen Edebiyatı" konulu 6. ve son oturumunu Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kerim Türkmen yönetti. Bu bölümdeki konuşmacılar ise Trakya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Recep Duymaz, aynı üniversiteden Yrd. Doç. Dr. Yüksel Topaloğlu, Kırklareli Üniversitesi'nden okutman Özlem Şuataman ve şair-yazar Dr. Mustafa Muhittin oldu.

Sempozyumun ardından davetliler Bilecik'in tarihi ve turistik bölgelerini gezecek. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kerkük Hoyratları Bilecik'te Söylendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement