Kırgızistan'da "Yesevi'den Yunus'a Alperenler" Kitabı Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Kırgızistan'da "Yesevi'den Yunus'a Alperenler" Kitabı Tanıtıldı

Kırgızistan\'da "Yesevi\'den Yunus\'a Alperenler" Kitabı Tanıtıldı

Türkiye Dil Edebiyat Derneği Bursa Şube Başkanı Özgen Keskin, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Kırgızcaya da çevirilen "Yesevi'den Yunus'a Alperenler" kitabını tanıttı.

25.05.2014 14:34

Türkiye Dil Edebiyat Derneği Bursa Şube Başkanı Özgen Keskin, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Kırgızcaya da çevirilen "Yesevi'den Yunus'a Alperenler" kitabını tanıttı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Keskin, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Ahmet Yesevi'nin çocukluğunun Kırgızistan'ın Özgen şehrinde geçtiğini, Semerkant ve Buhara'da eğitim gördüğünü daha sonra Yesi'ye yerleştiğini bildirdi.

Anadolu'nun manen de nasıl fethedildiğini anlatan Keskin, kitabının konusu hakkında bilgi verdi.

Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Namık Kemal Zeybek ise Keskin'in kitabının daha önce "Sevgi Yılı Roman Ödülü"ne layık görüldüğünü hatırlattı. Kitabı beğenerek okuduğunu dile getiren Zeybek, Keskin'i tebrik etti.

Daha sonra Kırgız atı hediye edilen Keskin, bu hayvanı bakıcısına emanet ederek arada bir görmeye geleceğini belirtti.

Toplantıya, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) Başkanı Yahya Akengin, Türk Dünyası Mimarlar Birliği Genel Sekreteri İlyas Demirci, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile çok sayıda Kırgız katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırgızistan'da 'Yesevi'den Yunus'a Alperenler' Kitabı Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement