Konya Belediyeleri Üstad'ı Andı - Son Dakika
Yerel

Konya Belediyeleri Üstad'ı Andı

Konya Belediyeleri Üstad\'ı Andı

Konya'nın merkez Meram ve Selçuklu İlçe Belediyeleri düzenledikleri programlarla Necip Fazıl Kısakürek'i 29'uncu ölüm yıldönümünde andı.

26.05.2012 14:25

Konya'nın merkez Meram ve Selçuklu İlçe Belediyeleri düzenledikleri programlarla Necip Fazıl Kısakürek'i 29'uncu ölüm yıldönümünde andı.

Meram Belediyesi'nin Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerinin ilk kez senfonik konserle Uğur Işılak tarafından dile getirildiği program Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Sami Güçlü, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve davetliler katıldı.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı konuşmasında, Necip Fazıl Kısakürek'in Türk milletinin kalbinde önemli yer edindiğini söyledi. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, en zor günlerde gençliğin direnç noktası Necip Fazıl'ı kendilerinden sonra gelecek nesillerinde okuyarak sonraki kuşaklara taşıması gerektiğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, sembol bir isim olan Kısakürek'i okuyarak bugünlere geldiklerini kaydetti. Atalay, "Soylu ve estetik düşünce adına ne varsa, kim varsa Necip Fazıl Kısakürek'ten bir pay almıştır. Bizim kendi düşünce dünyamız için de bunu aynen söyleyebilirim. Türkiye büyük bir değişim geçiriyor. Bu değişimin başında olan ekipler, bunu gerçekleştirenler o dönemlerde yetişmiş. Bütün o doğruları Necip Fazıl'ın düşünce ve emeklerinden beslenerek gelmiştir. Bugün Türkiye'de iyi şeyler oluyorsa o yıllarda başlayan zincirin halkalarıdır. Necip Fazıl Kısakürek'e Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Sahneye çıkan sanatçı İbrahim Sadri, Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini okudu. Meram Belediyesi tarafından desteklenen, sanatçı Uğur Işılak beste ve yorumlarıyla Necip Fazıl Kısakürek'in 10 eserini, 60 kişilik orkestra eşliğinde senfonik konserle seslendirdi.

SELÇUKLU'DA ŞİİRLERİYLE ANILDI

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek'i anma programı Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda yapıldı. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı yöneticileri ve vatandaşların katıldığı programda Necip Fazıl Kısakürek'in şiirleri ve şiirlerinden bestelenen eserleri seslendirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 29 yıl önce kaybettiğimiz Necip Fazıl Kısakürek'i rahmetle andıklarını söyledi. Başkan Altay, "Üstad Necip Fazıl gibi bir duygu adamını kaybetmiş olmanın üzüntüsünü hepimiz yaşıyoruz. Ancak Necip Fazıl yazdıkları şiirlerde mısralarda yaşamaya devam ediyor. Belediye olarak ölümünün 29. yılında Üstad'ın şiirlerinden oluşan bir albüm yaptık. Ortaya çıkardığımız bu çalışmada merhum Üstad'ın şiirleri ünlülerimiz tarafından seslendirilirken, yine Üstad'ın şiirlerine yapılan besteler sanatçılarımız tarafından yorumlanıyor" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Kısakürek'in herkese yol gösteren biri olduğunu dile getirdi.

Necip Fazıl Kısakürek'in şiirleri ve şiirlerinden bestelenen eserlerin seslendirildiği albümdeki eserler, Uğur Arslan, İkbal Gürpınar, Seyfullah Kartal, Mustafa Demirci tarafından okundu. Programda ayrıca Alper Kış, Üstad'ın şiirlerinden yapılan besteleri seslendirdi.

Necip Fazıl'ın şiirlerini ünlü sanatçıların ağzından dinleyen konuklar, sanatçıları uzun süre alkışladı. Programa katılan konukların tamamına Selçuklu Belediyesi tarafından hazırlanan Üstad Necip Fazıl CD'si hediye edildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya Belediyeleri Üstad'ı Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement