Köydes'ten Niğde'ye 1 Milyon 600 Bin - Son Dakika
Yerel

Köydes'ten Niğde'ye 1 Milyon 600 Bin

Köydes\'ten Niğde\'ye 1 Milyon 600 Bin

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, KÖYDES Projesi kapsamında köylerinin altyapı projelerinde kullanılmak üzere Niğde'ye 1 milyon 600 TL ek ödenek aktarıldığını söyledi.

16.09.2013 13:06

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, KÖYDES Projesi kapsamında köylerinin altyapı projelerinde kullanılmak üzere Niğde'ye 1 milyon 600 TL ek ödenek aktarıldığını söyledi.

KÖYDES Projesi kapsamında 3 milyon 125 bin lira sene başı ödeneğinin geldiğini belirten Vali Kılıç, aktarılan ek ödenekle birlikte 2013 yılında KÖYDES projesi kapsamında Niğde'ye ayrılan ödeneğin 4 milyon 725 bin lirayı bulduğunu ifade etti.

Ek KÖYDES ödeneği hakkında Vali Necmeddin Kılıç, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi birer değerlendirmede bulundu.

Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde'de bulunan köylerin altyapı standartlarının yükseldiğini bildirdi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu,10 yıl öncesi ile günümüzde köylerin altyapısının kıyaslanamayacak durumda olduğunu ifade ederek; "Bundan 10 yıl öncesinin köylerini hatırlayınız. Kanalizasyonsuz, çamur, yolu olmayan köyler. Günümüzde geldiğimiz noktada ise köyler yaşanabilir yerler olmuştur. Şehirdeki birçok altyapı imkanı köylünün hizmetine sunulmuştur. KÖYDES köylünün yüzünü güldürmüştür. " dedi.

Kaymakamlık yaptığı dönemlerde köylerin kilitli parke ile örülmesinin hayal olduğunu ancak, günümüzde gelinen noktada köylerin hak ettiği değeri bulduğunu ifade eden Vali Necmeddin Kılıç;" Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi İçişleri Bakanlığı'nın 2005 yılından bugüne kadar sürdürdüğü başarılı bir projedir. İlimize 2013 yılı içerisinde 1 milyon 600 bin lira ek ödenek aktarılmıştır. Kaymakamlarımız ve tahsisat komisyonu üyeleri il bazında bu ödeneği en iyi şekilde kullanmak için toplantı tertip edecekler ve toplantıya müteakip planlanan işlerin ihalesi yapılarak 2013 yılı içerisinde ilimize aktarılan ödenek yılı bitmeden köylümüze hizmet olarak sunulacaktır. Bu yönde çalışmalarımız aralıksız olarak sürmektedir." dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köydes'ten Niğde'ye 1 Milyon 600 Bin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement