Kütahya'da Alabalık Festivali - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Alabalık Festivali

Kütahya\'da Alabalık Festivali

Kütahya’da Valilik, Belediye ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile bu yıl 2. gerçekleştirilen “Alabalık Festivali” düzenlendi.

10.05.2014 13:53

Kütahya'da Valilik, Belediye ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile bu yıl 2. gerçekleştirilen "Alabalık Festivali" düzenlendi. Zafer meydanında düzenlenen festivale binlerce Kütahyalı ilgi gösterirken yaklaşık 2 ton alabalık tüketildi.

Su ürünlerinin tüketimine dikkat çekmek ve balık üretiminin artırılmasını amaçlamak adına Kütahya'da 2. Alabalık Festivali düzenlendi. Zafer meydanında düzenlenen festivale binlerce Kütahyalı katıldı.

Düzenlenen Alabalık Festivali ile ilgili bir açıklamada bulunan Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz, Kütahya'da 2. Gerçekleştirilen festivalin amacına ulaştığını kaydetti.

Kütahya'da deniz olmamasına rağmen yapılan organizasyonla balık tüketimini ve üretimini yaygınlaştırmak istediklerini anlatan Yorulmaz, "Kütahya denilince balık festivali anlamsız gibi geliyor ama üretim kapasitesine bakıldığı zaman bu festivalin büyük anlam taşıdığını görebiliriz. Kütahya'da yaklaşık 4 bin yıllık üretim gerçekleştiriliyor ve bu üretimin yaklaşık yüzde 90'ına yakınını ihraç ediyoruz" dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'da Kütahya'da geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Alabalık Festivali ve verilen devlet destekleri ile üretimde ciddi artışlar olduğunun altını çizdi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ise eski bir atasözü olan 'Su akar Türk bakar' sözünün artık gerçek olmadığını son yıllarda kurulan tesis ve hazırlanan projelerle balıkçılığın ve üretimin ayrı bir anlam kazandığını ifade etti.

Türkiye'nin hızla geliştiğine dikkat çeken Vali Yılmaz, " Türkiye son yıllarda her alanda olduğu gibi balıkçılık alanında da hızlı bir yükselme izleniyor. Eskiden akarsularda sadece değirmenler varken, akarsular sadece barajları doldurmak için kullanılırken günümüzde akarsular üzerine HES'ler kuruluyor. Sularımızdan daha önce tam anlamıyla faydalanamazken şimdi yapılan proje ve desteklerle su ürünleri yetiştiriciliği hem ülke ekonomisine hem de üreticiye önemli katkılar sağlamaktadır." Diye konuştu.

Kütahya'da ilk defa düzenlenen Alabalık Festivalinde yaklaşık 7 bin kişiye balık ikramında bulunulduğu bildirilirken yine yaklaşık 1,5 ton da alabalık tüketildiği öğrenildi. (HD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Alabalık Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement