Kütüphan-e Türkiye Projesi" - Son Dakika
Yerel

Kütüphan-e Türkiye Projesi"

Kütüphan-e Türkiye Projesi"

Kütüphan e Türkiye Projesi Yöneticisi Prof. Dr. Küçük: "Avrupa ülkelerinde yaşayan 4,6 milyon yetişkin, bilgisayarı hayatlarında ilk defa halk kütüphanesinde kullanmıştır"

21.03.2014 12:10

Kütüphan-e Türkiye Projesi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük, "Avrupa ülkelerinde yaşayan 4,6 milyon yetişkin, bilgisayarı hayatlarında ilk defa halk kütüphanesinde kullanmıştır" dedi.

Küçük, projenin Zonguldak Halk Kütüphanesindeki tanıtım ve bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomik, eğitsel, sağlık ve sosyal fırsatların gün geçtikçe internet erişimine bağlı olduğunu söyledi.

Dünya nüfusunun yüzde 65'inin internete bağlı bilgisayara erişim olanağına sahip olmadığını dile getiren Küçük,  "Var olan altyapıları, adanmış çalışanları ve bilgiyi kişilerle birleştirme misyonlarından dolayı kütüphaneler halka açık internet erişimini ve bunun eğitimini sunma konusunda eşsiz yerlerdedir" şeklinde konuştu.

Kütüphaneler, cazibe merkezine dönüştürülecek

Küçük, ilk hibenin 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki halk kütüphanelerinde ücretsiz internet erişimi için verildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Avrupa ülkelerinde yaşayan 4,6 milyon yetişkin, bilgisayarı hayatlarında ilk defa halk kütüphanesinde kullanmıştır. Son bir yılda Avrupa çapında 8,5 milyon yetişkin, halk kütüphanesinden bilgisayar ve internet erişimi yoluyla zaman ve paradan tasarruf etmiş, eğitim fırsatlarını artırmış, e-devlet hizmetinden faydalanmış veya iş bulmak için gerekli becerileri kazanmıştır."

Projenin Türkiye'deki adının "Kütüphan-e Türkiye Planlama ve Pilot Uygulama Projesi" olduğunu anlatan Küçük, "Projenin özel amacı tüm halk kütüphanelerini, vatandaşlara bilgi ve iletişim teknolojileri imkanlarından en üst düzeyde yararlanmalarını sağlayacak donanım, yazılım ve kişiselleştirilmiş eğitim olanaklarına ücretsiz erişebilecekleri cazibe merkezi haline dönüştürmektir" ifadesini kullandı.

Toplantıda, kütüphane çalışanlarına proje hakkında bilgi aktarıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütüphan-e Türkiye Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement